ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 326.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:16:36
Φωτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με το ρωσικό μπλογκ Rybar

Εννέα πρόσωπα κατονομάζονται σε ανακοίνωση του προγράμματος Rewards for Justice, «αντιτρομοκρατικού» εγχειρήματος για τη συλλογή πληροφοριών, υπ’ ευθύνη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως προσφέρουν αμοιβή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το ρωσικό μπλογκ Rybar, το οποίο, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

Εννέα πρόσωπα κατονομάζονται σε ανακοίνωση του προγράμματος Rewards for Justice, «αντιτρομοκρατικού» εγχειρήματος για τη συλλογή πληροφοριών, υπ’ ευθύνη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ανάμεσα στους υπόπτους που κατηγορούνται ότι διεξάγουν «επιχειρήσεις επιβλαβούς επηρεασμού» του Rybar φιγουράρει ο Μιχαήλ Ζβίντσουκ, ο ιδρυτής του μπλογκ και καναλιού στην πλατφόρμα Telegram, που θεωρείται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον ρωσικό στρατό.

Πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι παρακολουθούν τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί το Rybar σχετικά με την ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία. Όμως, λένε οι αμερικανικές αρχές, το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν περιορίζεται σ’ αυτό.

«Το Rybar διαχειρίζεται σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τα κανάλια προπαγάνδας #HOLDTHELINE και #STANDWTHTEXAS που προωθούν πολιτικά συμφέροντα της ρωσικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ», σύμφωνα με το πρόγραμμα Rewards for Justice.

Κατά την ανακοίνωσή του, το Rybar προσπαθεί να «σπείρει διχόνοια, να υποκινήσει κοινωνικές διαιρέσεις, να πυροδοτήσει κομματικούς και φυλετικούς διχασμούς και να ενθαρρύνει το μίσος και τη βία στις ΗΠΑ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο κατηγορεί το Μεξικό για αδυναμία κατά των καρτέλ

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, δήλωσε πως το Μεξικό δεν κάνει αρκετά για τα καρτέλ ναρκωτικών και ότι σημαντικές περιοχές ελέγχονται από ναρκο-οργανώσεις. Παραδέχτηκε πάντως πως έχουν γίνει βήματα προόδου επί προεδρίας Σέινμπαουμ.
Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκοτώνουν 49χρονη μετά από θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι

Μια 49χρονη ψυχικά ασθενής μαχαίρωσε δύο αγνώστους στην Times Square, σκοτώνοντας μια νεαρή γυναίκα, προτού πέσει νεκρή από πυρά αστυνομικών. Τα θύματα δέχθηκαν χτυπήματα στην κοιλιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Αστυνομία ΗΠΑ, περιστατικό
ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε γυναίκα που μαχαίρωσε δύο άτομα στη Νέα Υόρκη

Αστυνομικός στη Times Square της Νέας Υόρκης πυροβόλησε γυναίκα που φέρεται να τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: 210 παράνομα όπλα από Τέξας κατασχέθηκαν

Οι μεξικανικές αρχές κατέσχεσαν 210 όπλα που είχαν εισαχθεί παράνομα από το Τέξας, συλλαμβάνοντας τρία άτομα. Τα όπλα προορίζονταν για εγκληματικές ομάδες και κατασχέθηκαν στη Νουέβο Λεόν, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγκάντα: Απόστρατος συνεργάτης αρχηγού ΕΔ εκδίδεται στις ΗΠΑ για όπλα

Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την έκδοση στις ΗΠΑ απόστρατου αξιωματικού, κατηγορούμενου για συνωμοσία πώλησης όπλων αξίας 53,7 εκατ. ευρώ σε μεξικανικά καρτέλ. Μαζί του κατηγορούνται τρία ακόμη άτομα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.
Περιπολικό ΗΠΑ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ουάσινγκτον: Συνελήφθη άνδρας με γκιλοτίνα στο αυτοκίνητό του

Στην Ουάσινγκτον συνελήφθη άνδρας όταν αστυνομικοί βρήκαν γκιλοτίνα φυσικού μεγέθους στο ημιφορτηγό του, το οποίο ήταν παράνομα σταθμευμένο κοντά στο Καπιτώλιο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.