ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Kamala Harris, USA
Φωτο: Shutterstock

Η Χάρις δηλώνει ότι ο Τραμπ δεν δύναται να κυβερνήσει λόγω κόπωσης

«Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις σκληρές συνθήκες της προεκλογικής εκστρατείας, πώς θα ανταπεξέλθει στη δουλειά του;», δήλωσε για το γεγονός ότι ο Τραμπ κατά την ίδια χάνει συνεντεύξεις λόγω της κούρασης του.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις αμφισβήτησε τη σωματική αντοχή του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οι δύο πραγματοποίησαν προεκλογικές εκδηλώσεις στην αμφισβητούμενη πολιτεία του Μίσιγκαν. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι ο Τραμπ απάντησε, επισημαίνοντας την ενέργεια που επέδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η Χάρις, η οποία γίνεται 60 ετών την Κυριακή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο 78χρονος πρώην πρόεδρος Τραμπ χάνει συνεντεύξεις επειδή είναι κουρασμένος και έχασε την ευκαιρία του για μια δεύτερη θητεία.

«Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί. Αν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις σκληρές συνθήκες της προεκλογικής εκστρατείας, πώς θα ανταπεξέλθει στη δουλειά του;», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από μια συγκέντρωση στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν.

Ο Τραμπ, ο οποίος έφτασε σε προεκλογική εκδήλωση στο Ντιτρόιτ, πάλι στο Μίσιγκαν, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Χάρις.

«Πέρασα 48 ημέρες χωρίς διακοπή. Δεν είμαι καθόλου κουρασμένος. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Ξέρετε γιατί; Το αναλύουμε στις δημοσκοπήσεις επειδή ο αμερικανικός λαός δεν το θέλει», είπε.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε την έδρα της εκστρατείας του στο Hamtramck, όπου επαινέθηκε από τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο του προαστίου του Ντιτρόιτ, Amer Ghalib. Ο Τραμπ επιδιώκει την υποστήριξη των Αράβων Αμερικανών στο Μίσιγκαν, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Δημοκρατικούς, την αντιπρόεδρο Χάρις και τον πρόεδρο Μπάιντεν λόγω της αμερικανικής υποστήριξης προς το Ισραήλ στη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στο τέλος της ημέρας, θέλουμε το ίδιο πράγμα. Θέλουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Θα έχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Θα συμβεί πολύ γρήγορα. Θα συμβεί με τη σωστή ηγεσία στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Τραμπ, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η πολιτεία έχει περίπου 8,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους και είναι ζωτικής σημασίας για τις φετινές εκλογές. Η Χάρις και ο Τραμπ δίνουν μια σκληρή μάχη για τις ψήφους των Αράβων κατοίκων της, των ηλικιωμένων, των συνδικάτων και της εργατικής τάξης.

Την ίδια στιγμή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια εξαιρετικά μικρή διαφορά μεταξύ της Χάρις ή του Τραμπ στο Μίσιγκαν και σε άλλες πολιτείες «ταλάντευσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Γιορτάζουμε τη διαρκή νίκη του αμερικανικού πνεύματος

Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την 250ή επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ καθυστέρησε λόγω καταιγίδας, με το κοινό να απομακρύνεται προσωρινά από το National Mall για λόγους ασφαλείας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα γιορτάσουμε τα 250 έτη και θα εκφωνήσω ομιλία παρά τον καιρό

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε μέσω Truth Social πως θα εκφωνήσει την ομιλία του για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τον καιρό, με τους διοργανωτές να ανοίγουν ξανά τον χώρο στις 21:45 για το κοινό. Θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Νετανιάχου ξέρει ποιος είναι το αφεντικό στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios πως ο Νετανιάχου μπορεί να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα και υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξέρει «ποιος είναι το αφεντικό», παρά τις πρόσφατες διαφωνίες τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Προστατέψτε την ελευθερία από την κομμουνιστική απειλή των Δημοκρατικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο όρος Ράσμορ, κάλεσε τους Αμερικανούς να προστατεύσουν τις ελευθερίες που οραματίστηκαν οι ιδρυτές των ΗΠΑ από την «κομμουνιστική απειλή» των προοδευτικών Δημοκρατικών, εξυμνώντας τους προέδρους του μνημείου.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σε παιδικό πόντκαστ: Αστειεύεται για τους προκατόχους του

Σε παιδικό πόντκαστ για την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ διάβασε αποσπάσματα βιβλίου για αθλητικές συνήθειες πρώην προέδρων, έκανε χιούμορ για το βάρος του και δεν δίστασε να σχολιάσει σαρκαστικά προκατόχους του.