ΓΔ: 2035.21 -1.46% Τζίρος: 373.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ένοπλος αντάρτης Χούθι σε ετοιμότητα
Ένοπλος Χούθι στην Υεμένη, καθώς η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Φόρος τιμής στον ηγέτη της Χαμάς από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Οι Χούθι της Υεμένης και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξέφρασαν συλλυπητήρια για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, που σκοτώθηκε από το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η Γάζα θα θριαμβεύσει και επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απέτισαν φόρο τιμής στον ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε προχθές, Τετάρτη, από το Ισραήλ και ορκίστηκαν πως «η Γάζα και η παλαιστινιακή υπόθεση θα θριαμβεύσουν όποιο κι αν είναι το εύρος των θυσιών».

«Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στη Χαμάς και στον παλαιστινιακό λαό για τον μάρτυρα, τον μεγάλο ηγέτη Γιαχία Σινουάρ, που αγωνίστηκε για την πιο ευγενή και πιο δίκαιη παλαιστινιακή υπόθεση», έγραψε στην πλατφόρμα X ο εκπρόσωπός του Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ.

Από την πλευρά της η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ και υποστηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη σύμμαχό της για τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ, λέγοντας πως «βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού».

Σε μια ανακοίνωση, η φιλοϊρανική οργάνωση, ο ηγέτης της οποίας Χασάν Νασράλα δολοφονήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισραήλ, αποτίνει φόρο τιμής στον Γιαχία Σινουάρ «που πολέμησε το αμερικανικό σχέδιο και τη σιωνιστική κατοχική δύναμη και έχυσε το αίμα του μέχρι να γίνει μάρτυρας». Λέει πως "επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό" που «αντιστέκεται υπό την εγκληματική σιωνιστική επίθεση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Σαναά: Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινές επιδρομές στη Υεμένη

Ισραηλινές επιδρομές στη Σαναά έπληξαν κέντρο κράτησης, με δύο νεκρούς και 48 τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές των Χούθι. Οι επιθέσεις στόχευσαν εγκαταστάσεις και κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών, ενώ διασώστες επιχειρούν στο σημείο.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για πρόοδο με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες νέο σχέδιο 21 σημείων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Γάζα, εν μέσω εντεινόμενων επιχειρήσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η αναγνώριση Παλαιστίνης δεν δεσμεύει το Ισραήλ

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από δυτικές χώρες «δεν δεσμεύει το Ισραήλ» και επανέλαβε πως «δεν θα δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος», παρά τις διεθνείς διασκέψεις και αναγνωρίσεις στα Ηνωμένα Έθνη.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι ανέλαβαν ευθύνη για επίθεση με drone στην Εϊλάτ του Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με drone στην Εϊλάτ του Ισραήλ, με 22 τραυματίες. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προειδοποίησε ότι όσοι βλάπτουν το Ισραήλ θα πληγούν στο επταπλάσιο.