ΓΔ: 2706.65 0.15% Τζίρος: 245.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
Κατεστραμμένο άρμα μάχης σε δάσος, εικόνα από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ρωσία: Πάνω από 30.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί στοχεύουν υποδομές κεντρικού χαρακτήρα για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Περίπου 30.415 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και 8.000 παιδιών απομακρύνθηκαν από περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, εξαιτίας των ουκρανικών βομβαρδισμών και των επιθέσεων, δήλωσε η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας Τατιάνα Μασκαλκόβα στην εβδομαδιαία εφημερίδα Argumenty I Fakty.

Στην ίδια συνέντευξη, η Μασκαλκόβα είπε ότι οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν έχουν μεταφερθεί σε περίπου 1.000 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας σε όλη τη Ρωσία.

Η Ουκρανία, μετά από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, αντεπιτίθεται με πυρά πυροβολικού κι άλλες επιθέσεις σε συνοριακές περιοχές της Ρωσίας.

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί στοχεύουν υποδομές κεντρικού χαρακτήρα για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στην περιοχή του Κουρσκ τον Αύγουστο, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο δεκάδων οικισμών και διατηρώντας τις περισσότερες θέσεις που κατέλαβαν από τότε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ξαναχτυπά το Κίεβο μετά από τριήμερη παύση επιθέσεων

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν ξανά στο Κίεβο τη νύχτα, με τουλάχιστον δύο νεκρούς και επτά τραυματίες. Εκρήξεις και πυκνοί καπνοί καταγράφηκαν, ενώ σε συναγερμό τέθηκε και η πολωνική αεροπορία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια Τσορνομόρσκ και Ισμαήλ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν πλοίο με στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ και εγκαταστάσεις φόρτωσης στο λιμάνι Ισμαήλ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το πρακτορείο Interfax.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επιθέσεις σε τέσσερα πλοία με στρατιωτικό υλικό για την Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι έπληξε δύο φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου και ένα πλοίο κοντέινερ σε Τσορνομόρσκ και Οδησσό, που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία μετά από ουκρανική επίθεση

Επίθεση με ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εντολή για επιθέσεις 1.000 drones ημερησίως κατά της Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι έδωσε εντολή για αύξηση των επιθέσεων με drones κατά της Ρωσίας στις 1.000 ημερησίως, από 300 που είναι τώρα, τονίζοντας πως πρόκειται για συγκεκριμένο στόχο που θα υλοποιηθεί σύντομα.