ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου

Το Κίεβο κατέρριψε 24 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα

Σε ανακοίνωσή της, η ουκρανική πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, χωρίς να διευκρινίσει το είδος ή τον αριθμό των πυραύλων που ρίφθηκαν.

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε επιθέσεις του αντίπαλου στρατοπέδου με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) που είχαν στόχο τα εδάφη τους, με το Κίεβο να δηλώνει ότι κατέρριψε 24 ρωσικά drones και τη Μόσχα να δηλώνει ότι κατέστρεψε 47 ουκρανικά.

Σε ανακοίνωσή της, η ουκρανική πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας από την περιφέρεια Μπέλγκοροντ, χωρίς να διευκρινίσει το είδος ή τον αριθμό των πυραύλων που ρίφθηκαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα εξαπέλυσε επίσης 28 drones εναντίον της Ουκρανίας, τα 24 από τα οποία καταρρίφθηκαν από τα συστήματά της αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από τις περιφέρειες Σούμι, Πολτάβα, Ντνιπροπετρόφσκ, Μικολάιφ και Χερσώνα.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε εξάλλου ότι προέβη σε πλήγμα τη νύχτα, χωρίς να διευκρινίσει το είδος όπλου που χρησιμοποίησε, κατά αποθήκης καυσίμων κοντά στην περιοχή Ροβένκι, στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις αυτές, οι οποίες, σύμφωνα πάντα με την ίδια, εφοδιάζουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και είχαν ήδη πληγεί «παλαιότερα» από «ουκρανικά όπλα».

Η Μόσχα δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την επίθεση αυτή. Το Κίεβο στοχοθετεί συχνά ρωσικές βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε απάντηση στους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία μετά την εισβολή τους στη χώρα αυτή τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 47 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, κυρίως 17 πάνω από την περιφέρεια Κρασνοντάρ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, 16 πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ, 12 πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κρασνοντάρ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι τρία σπίτια υπέστησαν ζημιές και αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε επιθέσεις ουκρανικών drones, από τις οποίες δεν προκλήθηκαν θύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στιβ Γουίτκοφ σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επί τάπητος συζήτηση με Ρωσία για προτάσεις προς Ουκρανία-ΕΕ

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα συναντήσει αύριο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από συνομιλίες σήμερα στη Νορβηγία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να συζητήσουν νέες ουκρανικές προτάσεις και ιδέες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ουκρανία οφείλει να συμφωνήσει με Ρωσία για να λήξει ο πόλεμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Ουκρανία να επιδιώξει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας πως πρέπει να επιθυμεί λύση, ασκώντας κυρίως πίεση στον Ζελένσκι αντί του Πούτιν.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι ευχαριστεί ΗΠΑ για έγκαιρη προειδοποίηση πυραυλικών επιθέσεων

Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ θα μεταβεί αύριο στη Ρωσία, σύμφωνα με το TASS, μετά από συνάντησή του στο Όσλο με τους προέδρους Ζελένσκι και Στουμπ. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την υποστήριξη στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο πρέπει να συμμετέχει σε συνομιλίες Πούτιν-Τραμπ-Σι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως η Ουκρανία πρέπει να συμμετέχει σε κάθε διαπραγμάτευση που αφορά το μέλλον της, σχολιάζοντας την ενδεχόμενη συνάντηση ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας για τον πόλεμο, χωρίς την παρουσία της Ουκρανίας.
Καπνός από βομβαρδισμό Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ενεργειακή δομή στο Κίεβο, λέει ο δήμαρχος

Ρωσικά drone έπληξαν ενεργειακή εγκατάσταση στο Κίεβο, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις τελευταίες εβδομάδες.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές στη δυτική Ουκρανία

Η Ρωσία επεκτείνει τα χτυπήματά της σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της δυτικής Ουκρανίας, προκαλώντας συνεχείς διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Οι επιθέσεις γίνονται πλέον συστηματικά σε όλη τη χώρα.