ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Νέα μαζικά ρωσικά πλήγματα κατά Κιέβου και Οδησσού χθες τη νύχτα

«Ο εχθρός για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του (drones) κατά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές με στόχο το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, κρατώντας σε κατάσταση συναγερμού το ανατολικό τμήμα της χώρας για πάνω από πέντε ώρες, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Ο εχθρός για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του (drones) κατά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε μέσω Telegram ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου. «Ρωσικά drones έφθασαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας σε πολλαπλά κύματα και από διαφορετικές κατευθύνσεις».

Όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην αεροπορική επιδρομή καταστράφηκαν κατά την προσέγγισή τους, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, συνέχισε ο Πόπκο. Λεπτομέρειες που αφορούν το μέγεθος της επίθεσης θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, δήλωσε.

Ο συναγερμός για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές ενεργοποιήθηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαρκώντας συνολικά πάνω από πέντε ώρες, δήλωσε ο Πόπκο.

Ο Χενάντι Τρουχάνοφ, δήμαρχος της Οδησσού, του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε μέσω Telegram ότι η Ρωσία στοχοποίησε επίσης την πόλη του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα εκεί.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν, κυβερνήτης στην περιφέρεια της Χερσώνας, γνωστοποίησε νωρίς σήμερα μέσω Telegram ότι ένας πολίτης έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές. Η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Και οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους στον πόλεμο, τον οποίο ξεκίνησε η Ρωσία με την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο χιλιάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους, στη μεγάλη τους πλειονότητα Ουκρανοί.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη drone σε στάση λεωφορείου στη Ζαπορίζια: Ένας νεκρός, τραυματίες

Έκρηξη drone σε σταθμό λεωφορείου του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια στην Ουκρανία προκάλεσε έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με τη ΔΟΑΕ, που έκανε λόγο για το σοβαρότερο περιστατικό που έχει καταγραφεί.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Θα απαντήσουμε στη ρωσική επίθεση που άφησε 10 νεκρούς

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο χωριό Πετσένιχι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε 10 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 18, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, που υποσχέθηκε απάντηση. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από τη Μόσχα.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Απόλυτη στήριξη του Ην. Βασιλείου στην Ουκρανία

Ο Άντι Μπέρναμ υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει απόλυτα την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας για βρετανικά drones σε ρωσικό έδαφος, διατηρώντας τη σταθερή βρετανική στάση.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εντολή απομάκρυνσης οικογενειών σε Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε οικισμούς

Εντολή εκκένωσης για οικογένειες 16 οικισμών στη Ντνιπροπετρόφσκ έδωσαν οι ουκρανικές αρχές λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας, καθώς εντείνονται τα ρωσικά πλήγματα και η ανάπτυξη δυνάμεων στη ζώνη, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή Γκάνζα.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί σε ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία

Ρωσική επίθεση στην Πετσενίγκι, κοντά στο Χάρκιβ, προκάλεσε 10 νεκρούς και 8 τραυματίες, σύμφωνα με τον Ολεγκ Σινεγκούμποφ. Κατοικίες, αυτοκίνητα, ταχυδρομείο και κατάστημα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στόχος με 620 ουκρανικά drones μέσα στη νύχτα

Ο δήμαρχος Μόσχας ανακοίνωσε πως 620 drones εξαπολύθηκαν στην περιφέρεια από Ουκρανία, με 180 να καταρρίπτονται. Ο κυβερνήτης ανέφερε τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι, και φωτιά σε αποθήκη της Wildberries.