ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαία Λιβάνου
Η εθνική σημαία του Λιβάνου κυματίζει με φόντο ένα κόκκινο ηλιοβασίλεμα.

Έκκληση του Λιβάνου να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός

Στη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός της χώρας εγκωμίασε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος «επανέλαβε την υποστήριξή του στον Λίβανο», αναφερόμενος στην επικείμενη διεθνή σύνοδο κορυφής.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κάλεσε την Τρίτη τον κόσμο να «ασκήσει πίεση στο Ισραήλ» ώστε το εβραϊκό κράτος να μπορέσει να «δεσμευτεί για κατάπαυση του πυρός» μετά τις μαζικές επιθέσεις του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στη δήλωσή του, ο Νατζίμπ Μικάτι εγκωμίασε επίσης τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος «επανέλαβε την υποστήριξή του στον Λίβανο», αναφερόμενος στην επικείμενη διεθνή σύνοδο κορυφής, και επανέλαβε την «υποστήριξή του στην έκκληση της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών» για κατάπαυση του πυρός.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Συνομιλίες με το Ισραήλ στις ΗΠΑ την Τρίτη

Ο Λίβανος και το Ισραήλ θα συναντηθούν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες σχετικά με κατάπαυση του πυρός, ενώ το Ισραήλ αρνείται διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολά. Τις συνομιλίες συντονίζουν οι ΗΠΑ.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: 180 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επιδρομές στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε πάνω από 180 μαχητές της Χεζμπολάχ σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, ενώ το λιβανέζικο Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε συνολικά 357 νεκρούς από τα πλήγματα.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 357 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Ταυτόχρονα ισραηλινά πλήγματα σε όλο τον Λίβανο σκότωσαν 357 άτομα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τη σύρραξη Ισραήλ-Χεζμπολάχ από 2 Μαρτίου σε 1.953, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες για θύματα συνεχίζονται.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

13 νεκροί Λιβανέζοι αστυνομικοί σε πλήγματα Ισραήλ, λέει ο πρωθυπουργός

Δεκατρία μέλη των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότο, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις στο Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός. Η Βηρυτός ζητά προστασία και η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν καταδικάζει ισραηλινές επιθέσεις και θανάτους στη Ναμπατίγια

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν ανακοίνωσε πως 13 στελέχη της κρατικής ασφάλειας σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ναμπατίγια και καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις, τονίζοντας την υπεράσπιση της κυριαρχίας.
Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: 30 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από Λίβανο

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 30 βλήματα από τον Λίβανο στο Ισραήλ, προκαλώντας υλικές ζημιές κυρίως στη βόρεια χώρα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Ένα πλήγμα καταγράφηκε στη Σαφέντ με ζημιές σε οχήματα.