ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Μακρόν: Το Ισραήλ να τερματίσει το ταχύτερο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολά να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του».

Ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις νέες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» κι η Γαλλία «κινητοποίησε» χθες Τρίτη «στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολά να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του» και παρότρυνε τις ισραηλινές αρχές να «τερματίσουν το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» τους.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα «οργανώσει προσεχώς (διεθνή) διάσκεψη για την υποστήριξη του λιβανικού λαού και των θεσμών του», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία, συμπληρώνοντας ότι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό «θα μεταβεί εκ νέου στη Μέση Ανατολή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε κίνδυνο η ενότητα και η ακεραιότητα του Λιβάνου

Ο ειδικός απεσταλμένος του Γάλλου προέδρου, Ζαν-Υβ Λεντριάν, προειδοποίησε ότι η ενότητα και ακεραιότητα του Λιβάνου απειλούνται από τη διαίρεση για τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, ενώ στηρίζει τη συνέχιση της εκεχειρίας και τις άμεσες διαπραγματεύσεις.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Το Ιράν υπεύθυνο για τον πόλεμο, ΗΠΑ-Ισραήλ εκτός διεθνούς δικαίου

Ο Μακρόν κατηγόρησε το Ιράν ως κύριο υπεύθυνο για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ επέκρινε ΗΠΑ και Ισραήλ για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας πως η Ιστορία δεν θρηνεί για κανέναν δήμιο.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά άμεση συνεδρίαση του ΣΑ ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε άμεσα τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή και τόνισε τη σημασία της διεθνούς ασφάλειας και διαλόγου με το Ιράν.
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Επαφές με Τραμπ και ηγέτες Κόλπου για λύση με το Ιράν

Ο Μακρόν συνομίλησε με Τραμπ και ηγέτες αραβικών χωρών για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τα στενά του Ορμούζ, προωθώντας διπλωματική λύση και κατάπαυση πυρός. ΗΠΑ και Ιράν διαπιστώνουν πρόοδο στις συνομιλίες αλλά παραμένουν επιφυλακτικές.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Γαλλία δεν σκέφτηκε στρατιωτική δράση στα στενά Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε ότι η Γαλλία εξετάζει αποστολή ναυτικών δυνάμεων στα στενά του Ορμούζ, τονίζοντας πως στόχος είναι μόνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε συντονισμό με το Ιράν και χωρίς αποκλεισμούς ή διόδια.