ΓΔ: 2155.34 -1.29% Τζίρος: 15.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:48:42
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Ο Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας, σε επίσημη εμφάνιση.

Μακρόν: Το Ισραήλ να τερματίσει το ταχύτερο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολά να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του».

Ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις νέες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» κι η Γαλλία «κινητοποίησε» χθες Τρίτη «στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολά να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του» και παρότρυνε τις ισραηλινές αρχές να «τερματίσουν το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» τους.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα «οργανώσει προσεχώς (διεθνή) διάσκεψη για την υποστήριξη του λιβανικού λαού και των θεσμών του», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία, συμπληρώνοντας ότι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό «θα μεταβεί εκ νέου στη Μέση Ανατολή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Το Ιράν υπεύθυνο για τον πόλεμο, ΗΠΑ-Ισραήλ εκτός διεθνούς δικαίου

Ο Μακρόν κατηγόρησε το Ιράν ως κύριο υπεύθυνο για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ενώ επέκρινε ΗΠΑ και Ισραήλ για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας πως η Ιστορία δεν θρηνεί για κανέναν δήμιο.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν ζητά άμεση συνεδρίαση του ΣΑ ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε άμεσα τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή και τόνισε τη σημασία της διεθνούς ασφάλειας και διαλόγου με το Ιράν.
Άνδρας σε συνεδρίαση ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Εκτός διεθνούς δικαίου τα ισραηλινά και αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό εξέφρασε ανησυχία για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ζητώντας αλλαγή στάσης από το Ιράν και υπογραμμίζοντας την ανάγκη προστασίας πολιτών, εταίρων και ενεργειακών συμφερόντων, χωρίς άμεση εμπλοκή.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Ο πόλεμος στο Ιράν ίσως κρατήσει «μερικές εβδομάδες»

Ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γαλλία, Τζόσουα Ζάρκα, προειδοποίησε ότι ο νέος Ιρανός ηγέτης πρέπει να αλλάξει ρότα, αλλιώς θα κινδυνεύει να βρεθεί σε λίστα προς εξάλειψη. Εκτίμησε ότι ο πόλεμος ενδέχεται να διαρκέσει λίγες εβδομάδες.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα οι στόχοι του πολέμου με το Ιράν

Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Γαλλία, Τζόσουα Ζάρκα, δήλωσε πως το Ισραήλ είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στην επίτευξη των στόχων του πολέμου στο Ιράν, που περιλαμβάνουν την αποδυνάμωση της ιρανικής κυβέρνησης και τον περιορισμό επιθέσεων.