ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Ευρώπη, με φόντο τη σημαία της ΕΕ.

Νετανιάχου: Το Ισραήλ μπορεί να φθάσει σε όλη την Μέση Ανατολή

Το Ιράν και το Ισραήλ θα έχουν ειρήνη μεταξύ τους όταν το Ιράν «είναι επιτέλους ελεύθερο», κάτι που, όπως είπε, θα «γίνει πολύ συντομότερα απ’ όσο πιστεύει ο κόσμος» υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ενός μηνύματος που απηύθυνε προς τον ιρανικό λαό, ότι δεν υπάρχει «περιοχή στη Μέση Ανατολή» στην οποία δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ, την ώρα που ο στρατός της χώρας του σφυροκοπά στον Λίβανο στόχους της Χεζμπολάχ, της οργάνωσης που στηρίζει το Ιράν.

«Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ» είπε ο Νετανιάχου, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην αγγλική γλώσσα, όπου απευθύνει προειδοποίηση προς τον ιρανικό λαό και καταφέρεται κατά των αρχών της Τεχεράνης.

«Καθημερινά, αυτό το καθεστώς βυθίζει την περιοχή μας βαθύτερα στο σκοτάδι και στον πόλεμο (…). Καθημερινά, οι μαριονέτες του εξοντώνονται. Ρωτήστε τον (αρχηγό της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς τον οποίο το Ισραήλ διαβεβαιώνει πως σκότωσε τον Ιούλιο στη Γάζα). Ρωτήστε τον (Χασάν) Νασράλα (τον αρχηγό της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε την Παρασκευή στον Λίβανο από το Ισραήλ). Δεν υπάρχει περιοχή στη Μέση Ανατολή στην οποία δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ. Δεν υπάρχει περιοχή που δεν θα πάμε για να προστατεύσουμε τον λαό μας και να προστατεύσουμε τη χώρα μας», είπε ο Νετανιάχου.

«Οποιαδήποτε στιγμή, το καθεστώς σας οδηγεί στην άβυσσο, εσάς, τον ευγενή περσικό λαό. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ιρανών γνωρίζει πως το καθεστώς τους δεν ανησυχεί ούτε στο ελάχιστο για εκείνους», πρόσθεσε.

Το Ιράν και το Ισραήλ θα έχουν ειρήνη μεταξύ τους όταν το Ιράν «είναι επιτέλους ελεύθερο», κάτι που, όπως είπε, θα «γίνει πολύ συντομότερα απ’ όσο πιστεύει ο κόσμος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολά αναφέρει τρεις επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Η Χεζμπολά εξαπέλυσε νυχτερινές επιθέσεις με ρουκέτες και drones στο Ισραήλ, που απάντησε πλήττοντας στόχους στον Λίβανο. Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολά συνεχίζονται χωρίς κατάπαυση πυρός.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πεζεσκιάν: Παραβίαση εκεχειρίας οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν χαρακτήρισε ανούσιες τις διαπραγματεύσεις λόγω ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο και τόνισε πως το Ιράν στηρίζει τον λιβανέζικο λαό. Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι κάθε παραβίαση εκεχειρίας θα απαντηθεί δυναμικά.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επιθέσεις από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο κατά ισραηλινών στόχων

Το Ισραήλ έγινε σήμερα στόχος ταυτόχρονων επιθέσεων από Ιράν, Υεμένη και Λίβανο. Συναγερμοί ήχησαν στο Τελ Αβίβ, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν σε Εϊλάτ και βόρεια σύνορα. Οι πολίτες κατέφυγαν σε καταφύγια, χωρίς τραυματισμούς.
διαδήλωση σε δημόσιο χώρο
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου από Ισραηλινούς

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου με Ιράν και Χεζμπολάχ, ζητώντας να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Με συνθήματα ζήτησαν διάλογο και αποχώρηση του Νετανιάχου, πριν διαλυθούν από την αστυνομία.
Σύστημα Iron Dome Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές πόλεις δέχονται πυραύλους - Τραυματίες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ

Πολλές εκρήξεις σημειώνονται στην Ιερουσαλήμ μετά από πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν. Πέντε τραυματίες αναφέρθηκαν στο Τελ Αβίβ και το κεντρικό Ισραήλ, ενώ από τα μεσάνυχτα εκτοξεύτηκαν έξι ομοβροντίες πυραύλων.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πεζεσκιάν ευχαριστεί το Πακιστάν για τις διπλωματικές του κινήσεις

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, συνεχάρη το Πακιστάν για τις διαμεσολαβητικές του ενέργειες με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης με ΗΠΑ και Ισραήλ, κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ.