ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Νέα ρωσική επιδρομή drones απέκρουσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Κίεβο

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις όλο τον Σεπτέμβριο έχουν εξαπολύσει επιδρομές εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο ενεργειακές, στρατιωτικές και συγκοινωνιακές υποδομές.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν κύματα drones εναντίον του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, τις πρώτες πρωινές ώρες, με στοιχεία της αντιαεροπορικής άμυνας να ενεργοποιούνται για να τα απωθήσουν, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που έμοιαζαν να οφείλονται σε καταρρίψεις από συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας και δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters  μετέδωσαν πως είδαν στόχους να πλήττονται στους αιθέρες του Κιέβου. Το Κίεβο, η περιφέρειά του και στην ουσία ολόκληρη η ανατολική Ουκρανία κηρύχθηκαν σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές από τη 01:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Εχθρικά UAVs (σ.σ. μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) βρίσκονται πάνω από την πρωτεύουσα και κοντά της», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου, μέσω Telegram. Νωρίτερα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωνε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως ομάδες ρωσικών drones εφόδου κινούνταν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας και δυτικών περιοχών. Έκανε επίσης λόγο για ρίψεις κατευθυνόμενων βομβών από τομείς της Ουκρανίας ελεγχόμενους από τη Ρωσία, περί τις 04:40.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα μέχρι στιγμής. Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επανειλημμένα τον Σεπτέμβριο επιδρομές εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο ενεργειακές, στρατιωτικές και συγκοινωνιακές υποδομές. Δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Μαζική ρωσική επίθεση με πάνω από 200 drones στην Ουκρανία

Περισσότερα από 200 ρωσικά drones επιτέθηκαν στην Ουκρανία τη νύχτα, μετά τη λήξη της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός, όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τουλάχιστον ένας νεκρός αναφέρθηκε από τις ρωσικές επιθέσεις.
Οχήματα και εμπόδια Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός σε νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις, 27 ουκρανικά drone κατέρριψε η Μόσχα

Ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα στο Ντνιπροπετρόφσκ της ανατολικής Ουκρανίας στοίχισαν τη ζωή ενός ανθρώπου και τραυμάτισαν τέσσερις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατάρριψη 27 ουκρανικών drones.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο μετά τη λήξη της ανακωχής

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τη λήξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός. Ο κ. Τκατσένκο προειδοποίησε για drone στον ουρανό και ζήτησε να παραμείνουν όλοι σε καταφύγια. Συναγερμός σήμανε μετά από μήνες ηρεμίας.
Μάχες στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν υπήρξε ησυχία στο μέτωπο παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει την τριήμερη εκεχειρία παρά τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας πως συνεχίζονται οι μάχες και πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.