ΓΔ: 2159 1.92% Τζίρος: 70.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:02
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
Πηγή: Shutterstock

Στη σκιά της εκλογικής συντριβής το συνέδριο των Τόρις της Βρετανίας

Η Κέμι Μπάντενοχ, ο Ρόμπερτ Τζένρικ, ο Τζέιμς Κλέβερλι και ο Τομ Τούγκεντχατ αγωνίζονται να πείσουν τα μέλη ότι μπορούν να ενώσουν το κόμμα και να το βάλουν σε τροχιά νίκης μετά την αποπομπή του Ρίσι Σούνακ στις 4 Ιουλίου.

Οι αντιπρόσωποι γνωρίζουν τους υποψηφίους για την ηγεσία του βρετανικού συντηρρητικού κόμματος που συστήνονται και τα ενδιαφέροντά τους. Η Κέμι Μπάντενοχ, ο Ρόμπερτ Τζένρικ, ο Τζέιμς Κλέβερλι και ο Τομ Τούγκεντχατ αγωνίζονται να πείσουν τα μέλη του κόμματος ότι μπορούν να ενώσουν το κόμμα και να το βάλουν σε τροχιά νίκης μετά την αποπομπή του Ρίσι Σούνακ στις 4 Ιουλίου.

Δύο από αυτούς θα παραμείνουν μετά την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα, όμως ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Συντηρητικοί πραγματοποίησαν το εθνικό συνέδριό τους ως κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά το επόμενο έτος ξεκίνησε η δεκατετραετής βασιλεία τους, που σημαδεύτηκε από μέτρα λιτότητας, αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, παλεύοντας με την πανδημία του κορονοϊού στη σκιά σκανδάλων και εσωκομματικών αγώνων.

Το Συντηρητικό Κόμμα έχασε 251 έδρες στις εκλογές, με τους Εργατικούς υπό τον Κιρ Στάρμερ να κερδίζουν με πλειοψηφία 174 εδρών. Αυτή είναι μια μεγάλη ανατροπή από το 2019, όταν οι Συντηρητικοί κέρδισαν πλειοψηφία 80 εδρών μετά τις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον για να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά μετά το Brexit.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Φλεγόμενα φορτηγά Μέση Ανατολή
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στο λιμάνι Χορ Φακάν στα ΗΑΕ: Τραυματίστηκαν τέσσερις

Επίθεση δέχτηκε το λιμάνι Χορ Φακάν στα ΗΑΕ, με τέσσερις τραυματίες από συντρίμμια έπειτα από αναχαίτιση βλήματος. Ένας Νεπαλέζος σε σοβαρή κατάσταση και τρεις Πακιστανοί τραυματίες. Οι αρχές δεν ανακοίνωσαν την προέλευση του βλήματος.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Οικογένεια Τζιούφρε ζητά από Κάρολο συνάντηση με θύματα Έπστιν

Η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε καλεί τον βασιλιά Κάρολο να συναντηθεί με θύματα του κυκλώματος Έπστιν κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, που συμπίπτει με έναν χρόνο από τον θάνατο της Τζιούφρε.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νεαρός συνελήφθη για εμπρησμό ασθενοφόρων εβραϊκής οργάνωσης

Συνελήφθη 19χρονος στο δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία τριών άλλων υπόπτων για την επίθεση σε ασθενοφόρα της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου, με την αστυνομία να τον αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στον εμπρησμό.