ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
gallia, poreies
Φώτο: Shutterstock

Επεισόδια στο γαλλικό νησί της Μαρτινίκας, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν

Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές του νησιού από την Τετάρτη λόγω των νέων εντάσεων για το υψηλό κόστος ζωής, ανέφερε η νομαρχία.

Χθες το βράδυ σημειώθηκαν ταραχές στο γαλλικό νησί της Καραϊβικής Μαρτινίκα, με τέσσερα άτομα να συλλαμβάνονται.

Απαγόρευση κυκλοφορίας έχει επιβληθεί σε ορισμένες περιοχές του νησιού από την Τετάρτη λόγω των νέων εντάσεων για το υψηλό κόστος ζωής, ανέφερε η νομαρχία. Χθες το βράδυ, η αστυνομία και οι χωροφύλακες δέχθηκαν επίθεση και πάλι και ρίχτηκαν εναντίον αυτών αντικείμενα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η χωροφυλακή διευκρίνισε ότι τοποθετήθηκαν και πάλι οδοφράγματα και πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων.

Χθες το πρωί, «στο κέντρο του νησιού, δηλαδή στο Carrère και την Joan of Arc στο Lamentin, υπήρχαν ακόμη τρία οδοφράγματα, τα οποία σύντομα θα ανοίξουν στην κυκλοφορία με τη βοήθεια των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών», πρόσθεσε η νομαρχία

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, λάστιχα, παλέτες και εμπορευματοκιβώτια πυρπολήθηκαν σε δήμους έξω από το Fort-de-France και τη ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον νομάρχη θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Είναι σε ισχύ από τις 21:00 έως τις 05:00 σε ορισμένες περιοχές του Fort-de-France και του Lamentin μετά τις εντάσεις που προκλήθηκαν από τις διαμαρτυρίες κατά του υψηλού κόστους ζωής που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με μελέτη του Γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Έρευνας, το 2022, οι τιμές των τροφίμων στη Μαρτινίκα ήταν 40% υψηλότερες από ό, τι στην ηπειρωτική Γαλλία.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, υπήρξαν ταραχές ήδη την πρώτη νύχτα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, γεγονός που ανάγκασε την αστυνομία να παρέμβει αρκετές φορές. Διάφορα άτομα «προσπάθησαν να λεηλατήσουν, να διαπράξουν βανδαλισμούς ή εμπρησμούς σε επτά επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Φορ-ντε-Φρανς, έντεκα άτομα συνελήφθησαν. Την Τετάρτη, ο νομάρχης δήλωσε ότι σημαντικές ενισχύσεις της αστυνομίας και των χωροφυλάκων είχαν αρχίσει να φθάνουν στη Μαρτινίκα και άλλοι θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η αστυνομία φυγάδευσε δήμαρχο λόγω απειλής από συμμορία ναρκωτικών

Ο δήμαρχος της Αλές στη νότια Γαλλία φυγαδεύτηκε και τέθηκε υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλής επίθεσης από τη συμμορία «DZ Mafia», καθώς αυξάνονται τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών στη χώρα.
Άδειος Πύργος του Άιφελ
ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας σκαρφαλώνει στον Πύργο του Άιφελ και υψώνει αμερικανική σημαία

Άνδρας συνελήφθη αφού σκαρφάλωσε στον Πύργο του Άιφελ και κρέμασε αμερικανική σημαία, προκαλώντας εκκένωση πλατείας και δυο ορόφων. Δεν εξήγησε τα κίνητρά του, σύμφωνα με την αστυνομία.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία απαγορεύει το αλκοόλ σε δημόσιους χώρους λόγω καύσωνα

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 20 συλλήψεις σε απαγορευμένη διαδήλωση κατά καταστολής στο Ιράν

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την καταστολή στο Ιράν, παρά την απαγόρευση διαδήλωσης. Η αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση με σπρέι πιπεριού και προχώρησε σε 20 συλλήψεις.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 1 νεκρός και 219 τραυματίες στις ταραχές μετά τη νίκη της Παρί

Ένας νεκρός, 219 τραυματίες και 780 προσαγωγές είναι ο απολογισμός των χθεσινών ταραχών στο Παρίσι, μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν, με λεηλασίες και βανδαλισμούς να σημειώνονται παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία.