ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την αύξηση ασφαλείας των υποψηφίων προέδρων

Το νομοσχέδιο είχε υποβληθεί τον Ιούλιο από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα μια πρόταση νόμου με την οποία οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές θα έχουν στη διάθεσή τους τον ίδιο αριθμό πρακτόρων για την προστασία τους με τον εν ενεργεία πρόεδρο.

Το νομοσχέδιο είχε υποβληθεί τον Ιούλιο από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας. Σήμερα, πέντε ημέρες μετά τη δεύτερη απόπειρα σε βάρος του, το κείμενο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο διευθυντής της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των πολιτικών, θα πρέπει «να εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια για να καθορίζει τον αριθμό των αναγκαίων πρακτόρων για την προστασία των προέδρων, των αντιπροέδρων, των κυριότερων υποψηφίων για την προεδρία και την αντιπροεδρία», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.

Προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή, το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Δευτέρα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τα ταξί και τις άδειες ΕΔΧ

Τη Δευτέρα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών. Το σχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε αλλαγές μετά τη διαβούλευση.
Νίκος Καραθανασόπουλος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση δεν θα προστατεύσει το λαό από κερδοσκοπία

Ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) στη Βουλή δήλωσε ότι η αποστολή των Patriot στη Σαουδική Αραβία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Aramco και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενώ κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για συνέργεια με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Φρένο στην αισχροκέρδεια με νέο νόμο, δηλώνει ο Τσαβδαρίδης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα ενάντια στην αισχροκέρδεια βάζοντας πλαφόν σε κέρδη και τιμές σε 63 βασικά προϊόντα και καύσιμα, για την προστασία των πολιτών από εξωγενείς κρίσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυστηρή εφαρμογή του νόμου κατά αθέμιτης κερδοσκοπίας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε στη Βουλή ότι τα νέα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας είναι προσωρινά και αμυντικά. Κάλεσε τους επιχειρηματίες να μειώσουν τα κέρδη τους και διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αυστηρά και δίκαια.
Νότης Μηταράκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Στήριξη στην επιχειρηματικότητα, αλλά όχι στην ασυδοσία

Ο Ν. Μηταράκης τόνισε στη Βουλή πως η ΝΔ στηρίζει την επιχειρηματικότητα, παρεμβαίνει με μέτρο για φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και διαθέτει εργαλεία στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης.