ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-Holland-Police
Φωτο: Shutterstock

Ολλανδία: Τρομοκρατικά κίνητρα είχε ο ύποπτος που επιτέθηκε με μαχαίρι

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα.

Ολλανδοί εισαγγελείς είπαν σήμερα ότι ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης στο Ρότερνταμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έναν δεύτερο, ενδέχεται να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Ο 22χρονος, που κατάγεται από το Άμερσφουτ, μαχαίρωσε και τραυμάτισε το πρώτο θύμα του σε ένα πάρκινγκ κάτω από τη Γέφυρα του Εράσμου. Στη συνέχεια ανέβηκε στο οδόστρωμα και σκότωσε έναν άλλο άνδρα. Περαστικοί και αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο. Πριν από την επίθεση ο νεαρός φέρεται ότι φώναξε πολλές φορές «Αλαχού Ακμπάρ», δηλαδή «Ο Θεός είναι μεγάλος», στα αραβικά.

Πάντως οι εισαγγελείς δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιο άλλο κίνητρο.

Ο ύποπτος ζούσε στο Άμερσφουτ, μια πόλη που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Ρότερνταμ. Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι κρατούσε δύο μεγάλα μαχαίρια και επέλεξε τα θύματά του στην τύχη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Βασιλική Επιτροπή για την επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ

Η Αυστραλία ιδρύει Βασιλική Επιτροπή για τη φονική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, που άφησε 15 νεκρούς στη διάρκεια της Χάνουκα. Οι δράστες, πατέρας και γιος, φέρεται να εμπνεύστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
Αστυνομικός με στολή προστασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Σύλληψη υπόπτου για σχεδιασμό επίθεσης τα Χριστούγεννα

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε 29χρονο Σύρο, ύποπτο μέλος του Ισλαμικού Κράτους, που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στην Ευρώπη, όπως διαπιστώθηκε από αναρτήσεις του σε κοινωνικά δίκτυα. Οι αρχές δεν έδωσαν άλλες λεπτομέρειες.
Ρωσικό δικαστήριο σφυρί
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: 6 χρόνια φυλακή σε ηγέτη κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς

Ο Σεργκέι Αουντάλτσοφ, ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Ρωσία, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για «δικαιολόγηση τρομοκρατίας». Θα εκτίσει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και ξεκινά απεργία πείνας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κατηγορίες σε νεοναζί για τρομοκρατία και απόπειρες δολοφονίας

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε οκτώ μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Τελευταίο Κύμα Άμυνας» για εμπρησμούς, απόπειρες δολοφονίας και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: 59 κατηγορίες στον δράστη των πυροβολισμών στη Χάνουκα

Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε 59 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και τρομοκρατία, στον άνδρα που άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γιορτή Χάνουκα στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία-ΔΠΔ: Τα εντάλματα για Πούτιν ισχύουν και μετά ειρηνευτική συμφωνία

Τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ κατά του Πούτιν και πέντε Ρώσων για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία παραμένουν ενεργά, ακόμη και με ενδεχόμενη αμνηστία, εκτός αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκδώσει ψήφισμα αναστολής.