ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δορυφορική εικόνα τυφώνα
Δορυφορική άποψη ισχυρού τυφώνα στη νοτιοανατολική Ασία, με κέντρο κοντά στην Ταϊβάν.

Τουλάχιστον 268 νεκροί και 88 αγνοούμενοι εξαιτίας τυφώνα στη Μιανμάρ

Δρόμοι, γέφυρες, σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια έχουν καταστραφεί, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη Μιανμάρ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Σε 268 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ, ενώ η τύχη 88 ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Δρόμοι, γέφυρες, σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια έχουν καταστραφεί, ανέφερε εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη Μιανμάρ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Το περασμένο Σάββατο ο επικεφαλής της χούντας, ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Λάινγκ, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό ώστε να αντιμετωπιστεί η τεράστια καταστροφή.

Στη Μιανμάρ το πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι επιδείνωσε την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία έχει βυθιστεί στο χάος μετά το πραξικόπημα του 2021.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 4 νεκροί από ισχυρές βροχοπτώσεις στην Τυνησία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις έντονες βροχοπτώσεις στην Τυνησία, όπου οι καταιγίδες προκάλεσαν κλείσιμο δρόμων και διαταραχές στις μεταφορές και δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως σε βόρεια και ανατολικά τμήματα.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: 1.430 νεκροί από τον σεισμό, σύμφωνα με το κοινοβούλιο

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό στη Βενεζουέλα αυξήθηκε σε 1.430 νεκρούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Χόρχε Ροδρίγκες. Επιπλέον, 3.238 άτομα τραυματίστηκαν και 3.100 έμειναν άστεγοι.
Κατεστραμμένο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Έρευνες για επιζώντες στα ερείπια, οργή για το κράτος

Οι σεισμοί 7,2 και 7,5 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα αύξησαν τους νεκρούς σε 920 και τους αγνοούμενους σε πάνω από 50.000, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή βοήθεια ιδίως στη Λα Γουάιρα κοντά στο Καράκας.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 920 οι νεκροί από τον σεισμό στη Βενεζουέλα

Σε τουλάχιστον 920 ανέρχονται οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς κοντά στο Καράκας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Χόρχε Ροδρίγκες. Εκατοντάδες αγνοούνται, ενώ η πολιτεία Λα Γουάιρα παραμένει σε στρατιωτικό κλοιό.