ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Livanos-epeisodia-diamartyria-traymaties
Shutterstock

Λίβανος: Στους εννέα οι νεκροί από τις νέες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ

Χθες Τρίτη, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.800 τραυματίστηκαν σε ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Στους εννέα ανέρχονται οι νεκροί, και σε και περίπου εκατό οι τραυματίες σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας - από ένα νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας, την επομένη μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης με εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ.

Το σημερινό αιματηρό συμβάν - σύμφωνα μέχρι στιγμής με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες - έρχεται από ένα κύμα εκρήξεων ασύρματων πομποδεκτών (γουόκι-τόκι), που έφεραν μέλη του λιβανέζικου σιιτικού ένοπλου κινήματος.

Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση η Χεζμπολάχ την επέδωσε στο Ισραήλ, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο ούτε για τη χθεσινή, ούτε για τη σημερινή επίθεση.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι πολλοί από τους τραυματίες τραυματίστηκαν στο στομάχι και στα χέρια.

Οι ασύρματοι πομποδεκτές εξερράγησαν την ίδια ώρα στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την προηγούμενη μέρα από την έκρηξη βομβητών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο λιβανέζικο ισλαμικό κίνημα και διασώστες.

Χθες Τρίτη, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.800 τραυματίστηκαν σε ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 2.020 νεκροί και σχεδόν 6.500 τραυματίες από την αρχή του πολέμου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, από τις 2 Μαρτίου ο πόλεμος με το Ισραήλ έχει προκαλέσει τουλάχιστον 2.020 νεκρούς –μεταξύ τους 248 γυναίκες, 165 παιδιά και 85 υγειονομικούς– και 6.436 τραυματίες.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 357 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη

Ταυτόχρονα ισραηλινά πλήγματα σε όλο τον Λίβανο σκότωσαν 357 άτομα, ανεβάζοντας τους νεκρούς από τη σύρραξη Ισραήλ-Χεζμπολάχ από 2 Μαρτίου σε 1.953, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι έρευνες για θύματα συνεχίζονται.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

13 νεκροί Λιβανέζοι αστυνομικοί σε πλήγματα Ισραήλ, λέει ο πρωθυπουργός

Δεκατρία μέλη των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον νότο, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις στο Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός. Η Βηρυτός ζητά προστασία και η διεθνής κοινότητα να αναλάβει δράση.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 303 νεκροί μετά τους βομβαρδισμούς της Τετάρτης

Στους 303 ανήλθαν οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης στον Λίβανο, ενώ ο τελικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Από τις 2 Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 1.888 άνθρωποι και πάνω από 6.000 έχουν τραυματιστεί.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Εθνικό πένθος μετά τους φονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κήρυξε την 9η Απριλίου ημέρα εθνικού πένθους, μετά τους φονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που άφησαν σχεδόν 200 νεκρούς, καλώντας σε κινητοποίηση για τερματισμό της βίας.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 89 νεκροί, 722 τραυματίες από ισραηλινές επιδρομές σήμερα

Πάνω από 89 νεκροί και 722 τραυματίες προκάλεσαν οι σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ανάμεσά τους και 12 διασώστες. Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε περίπου 100 στόχους της Χεζμπολάχ.