ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Shutterstock

Ένοπλη επίθεση στο Κασμίρ της Ινδίας πριν από συγκέντρωση του Μόντι

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Δύο Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με ύποπτους μαχητές στο Τζαμού και Κασμίρ την Παρασκευή, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην περιοχή. Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη νότια περιοχή Kishtwar. Η επίθεση εναντίον των μαχητών ήταν μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του στρατού και της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον ινδικό στρατό.

Το Σάββατο, ο Μόντι έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη γειτονική περιοχή Doda. Σε μια ανάρτηση στο X, ο ινδικός στρατός χαιρέτισε την «υπέρτατη θυσία των γενναίων».

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Κόμματος του Κογκρέσου, απέτισε επίσης φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες, προσθέτοντας ότι «η Ινδία είναι ενωμένη στην καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας»,η σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν τω μεταξύ, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας ύποπτος μαχητής σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Baramulla του Κασμίρ το Σάββατο. Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των Ιμαλαΐων.

Το έδαφος της ένωσης είναι επίσης χωρίς τοπική κυβέρνηση από τότε που η κεντρική κυβέρνηση της Ινδίας ανακάλεσε την ημιαυτονομία της το 2019 και έκανε μια ομοσπονδιακά ελεγχόμενη περιοχή.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί πριν από τις πρώτες εκλογές της τοπικής συνέλευσης εδώ και μια δεκαετία στην ανήσυχη περιοχή των ΙμαλαΐωνΣχεδόν 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου σε ψηφοφορία τριών φάσεων. Τα αποτελέσματα αναμένονται τον Οκτώβριο. Δεκάδες χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί για να επιβλέπουν τις διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Δήμας συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal

Συνάντηση με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου είχε ο Χρίστος Δήμας, με επίκεντρο τον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης. Συζητήθηκαν επενδύσεις σε λιμένες Βόρειας Ελλάδας και ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Πύλη για ινδικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, συζήτηση Πιερρακάκη–Goyal

Συνάντηση εργασίας είχαν ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Ινδός υπουργός Piyush Goyal, εστιάζοντας στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, την εμβάθυνση των ελληνοϊνδικών δεσμών και τη σημασία ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ο πέμπτος πιο ξηρός Ιούνιος από το 1901 λόγω καθυστέρησης μουσώνων

Η Ινδία είχε τον ξηρότερο Ιούνιο της τελευταίας δεκαετίας και τον πέμπτο ξηρότερο από το 1901, με τις βροχοπτώσεις να είναι 39,8% κάτω του μέσου όρου, επηρεάζοντας αρνητικά τη σπορά και τις θερμοκρασίες στη χώρα.
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Ινδία: Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο επιχειρηματικό φόρουμ

Το Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη του Ινδού υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, ανέδειξε προοπτικές διεύρυνσης εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση σε υποδομές, ενέργεια, αγροδιατροφή και καινοτομία.