ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λάμπα και κέρματα
Η αύξηση κόστους ενέργειας και οι επιπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Η Βρετανία θα εξαγοράσει τον φορέα εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Ο νέος φορέας, που θα ονομάζεται NESO (Εθνικός Διαχειριστής του Ενεργειακού Συστήματος) θα «βοηθήσει στην υλοποίηση νέων έργων παραγωγής στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε η κυβέρνηση των Εργατικών.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει 630 εκατομμύρια λίρες (746 εκατ. ευρώ) για να εξαγοράσει τον βρετανικό φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ESO από την ιδιωτική εταιρία National Grid, υλοποιώντας ένα σχέδιο πολλών ετών.

Ο νέος φορέας, που θα ονομάζεται NESO (Εθνικός Διαχειριστής του Ενεργειακού Συστήματος) θα «βοηθήσει στην υλοποίηση νέων έργων παραγωγής στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε η κυβέρνηση των Εργατικών, σε κοινή ανακοίνωσή της με την εταιρεία.

Η δημιουργία του NESO και η μεταφορά στον έλεγχο του κράτους της διαχείρισης του δικτύου (μεταξύ άλλων, και την εποπτεία ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης) ήταν ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη, συντηρητική κυβέρνηση.

Η National Grid θα διατηρήσει την ιδιοκτησία του υλικού δικτύου (καλώδια και πυλώνες στην Αγγλία και την Ουαλία), διευκρίνισε ένας εκπρόσωπός της.

Η κρατική εταιρεία, που θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Οκτωβρίου, «θα είναι ένας μοναδικός οργανισμός, υπεύθυνος για την εποπτεία του στρατηγικού σχεδιασμού και την υλοποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου στη χώρα», πρόσθεσε η κυβέρνηση. Θα συνεργάζεται με την Great British Energy, μια νέα δημόσια εταιρεία που ιδρύει η κυβέρνηση για να επενδύει στις πλωτές ανεμογεννήτριες, την πυρηνική ενέργεια και άλλες εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι άνθρωποι με τα φωτοβολταικά με τον Χατζηδάκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτοβολταϊκά: Στον Κ. Χατζηδάκη τα αιτήματα των παραγωγών

Τα προβλήματα που προκαλούν οι περικοπές παραγωγής και οι μηδενικές τιμές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τέθηκαν στον Κωστή Χατζηδάκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά.
Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο γιος του με συγκινητική ανάρτηση. Ο Ν. Ταγαράς καταγόταν από το Χιλιομόδι Κορινθίας και ήταν πολιτικός μηχανικός.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία δημιουργεί 300.000 νέες προσωρινές θέσεις εργασίας για νέους

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία 300.000 επιπλέον προσωρινών θέσεων εργασίας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους, μετά από έκθεση που προειδοποιεί για τον κίνδυνο «χαμένης γενιάς» εκτός αγοράς εργασίας.
Τιμή πετρελαίου διακύμανση
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πτώση άνω του 5% στην τιμή πετρελαίου λόγω αισιοδοξίας για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν σημαντική πτώση, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν που θα τερματίσει τον πόλεμο. Το Brent αγγίζει τα 94,61 δολάρια και το WTI τα 88,31 δολάρια ανά βαρέλι.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι περιορίζει τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης

Η ιταλική κυβέρνηση περιορίζει τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης στα 10 λεπτά ανά λίτρο αντί 20, ενώ στη βενζίνη η μείωση διατηρείται στα 5 λεπτά. Οι επιστροφές φόρων στους μεταφορείς φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ.