ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ζελένσκι: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε 41 ανθρώπους στην Πολτάβα

Ο Ζελένσκι δήλωσε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιές σε κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν η Ρωσία χτύπησε στρατιωτικό ινστιτούτο στην κεντρική πόλη Πολτάβα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα μεμονωμένα χτυπήματα του πολέμου.

Ο Ζελένσκι δήλωσε σε βίντεο ότι οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με δύο βαλλιστικούς πυραύλους, προκαλώντας ζημιές σε κτίριο του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Επικοινωνιών.

Πρόσθεσε ότι διέταξε πλήρη και άμεση έρευνα για τις συνθήκες της επίθεσης.

«Τα ρωσικά αποβράσματα θα λογοδοτήσουν σίγουρα για αυτό το χτύπημα», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Επανέλαβε τις εκκλήσεις του για περισσότερη δυτική αεράμυνα και προέτρεψε τους συμμάχους να επιτρέψουν τη χρήση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς τους για πλήγματα βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, προκειμένου να προστατευθεί η Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε να λέμε σε όλους στον κόσμο που έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτή την τρομοκρατία: τα συστήματα αεράμυνας και οι πύραυλοι χρειάζονται στην Ουκρανία, όχι σε μια αποθήκη κάπου».

«Χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να μας προστατεύσουν από τη ρωσική τρομοκρατία χρειάζονται τώρα, όχι κάποια στιγμή αργότερα. Δυστυχώς, κάθε μέρα καθυστέρησης σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.