ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και Ντνίπρο

Τη χθεσινή ημέρα σημειώθηκαν 313 επιθέσεις και βομβαρδισμοί εναντίον 11 περιοχών, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλά κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια.

Ένα 8χρονο αγόρι είναι μεταξύ των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις εναντίον της επαρχίας Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή του σε πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο, δήλωσαν οι περιφερειακοί κυβερνήτες.

Δύο άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής Ιβάν Φεντόροφ. Ένας από τους τραυματίες είναι ένα 12χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τη χθεσινή ημέρα σημειώθηκαν 313 επιθέσεις και βομβαρδισμοί εναντίον 11 περιοχών, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλά κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια, πρόσθεσε ο Φεντόροφ. Μεταξύ των επιθέσεων αυτών ήταν ένα πυραυλικό πλήγμα εναντίον της ομώνυμης πόλης.

Αργά χθες, Δευτέρα, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και εναντίον της πόλης Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τρεις, ενώ κατοικίες υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τον Σέρχιι Λισάκ περιφερειακό κυβερνήτη του Ντνιπροπετρόφσκ.

Στο μεταξύ η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωσή της στο Telegram ανέφερε ότι στη διάρκεια της νύκτας κατέρριψε 27 από τα 35 drones που εκτόξευσε η Ρωσία. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και έναν πύραυλο κρουζ εναντίον της Ουκρανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας-Ουκρανίας για παραβιάσεις στην πασχαλινή εκεχειρία

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για εκατοντάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας που θεσπίστηκε για το ορθόδοξο Πάσχα. Η κατάπαυση ισχύει 32 ώρες, με την Ουκρανία να δηλώνει πως θα απαντήσει σε τυχόν ρωσικές παραβιάσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 460 παραβιάσεις πασχαλινής ανακωχής από Ρωσία

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία πως παραβίασε 460 φορές το Πάσχα την κατάπαυση πυρός που ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα τηρήσουν την ανακωχή.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε τραυματίες σε ρωσικές μεθοριακές κοινότητες από ουκρανικά ντρόουν

Ουκρανικό drone χτύπησε πρατήριο καυσίμων στο Λγκοβ Κουρσκ της Ρωσίας, τραυματίζοντας τρία άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί. Δύο ακόμη τραυματισμοί καταγράφηκαν σε Σεμπέκινο και Γκράβορον από επιθέσεις drones, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Ρωσία επέστρεψε 175 αιχμάλωτους πολέμου και 7 αμάχους

Η Ουκρανία καλωσόρισε 175 στρατιώτες και επτά αμάχους που απελευθερώθηκαν από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι κρατούνταν από το 2022 και πολέμησαν σε πολλά μέτωπα.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες πριν την ανακωχή

Ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία προκάλεσαν τουλάχιστον έναν νεκρό και 15 τραυματίες πριν την εφαρμογή κατάπαυσης πυρός για το Πάσχα. Χτύπησαν την Πολτάβα και τη Σούμι, με τραυματίες ανάμεσά τους ανήλικοι και ηλικιωμένοι.