ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Kherson-Xersona-Ukraine
Φωτο: Shutterstock

Ουκρανία: Τουλάχιστον 9 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Σούμι

Αεροπορικό πλήγμα στη βορειοανατολική πόλη Σούμι προκάλεσε πυρκαγιά και οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Ρωσικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσαν ζημιές σε μια επιχείρηση στην περιφέρεια του Σούμι και τον τραυματισμό τουλάχιστον 9 ανθρώπων, ενώ επλήγη επίσης μια βιομηχανική εγκατάσταση στην περιφέρεια της Πολτάβα, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές.

Αεροπορικό πλήγμα στη βορειοανατολική πόλη Σούμι προκάλεσε πυρκαγιά και οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπληξε μια βιομηχανική εγκατάσταση στην Πολτάβα χωρίς να προκαλέσει θύματα, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Φίλιπ Πρόνιν.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από πέντε ουκρανικές περιφέρειες 12 από τα 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία στη διάρκεια της νύκτας. Άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν στο ουκρανικό έδαφος.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης στην επίθεσή της έναν πύραυλο Ισκαντέρ-Μ, πρόσθεσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Συνετρίβη ένα από τα πρώτα F-16 που παρέλαβε η Ουκρανία

Ένα από τα πρώτα έξι μαχητικά F-16 που πρόσφατα παρέλαβε η Ουκρανία από τους δυτικούς της εταίρους συνετρίβη την Δευτέρα 26 Αυγούστου, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η συντριβή δεν φαίνεται να έχει προκληθεί από ρωσικά πυρά. Απομένει ακόμη να διευκρινισθεί τι προκάλεσε το συμβάν, λάθος του πιλότου ή μηχανική βλάβη.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την Δευτέρα μια μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας, είχε δηλώσει ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, της οποία επακολούθησε μια μεγάλη επίθεση την Τρίτη.

Η Πολεμική Αεροπορία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο πιλότος Ολέξιι Μέσια έχασε τη ζωή του ενώ πιλοτάριζε ένα μαχητικό αεροσκάφος και απωθούσε επίθεση ρωσικών πυραύλων στις 26 Αυγούστου.

Οι συνθήκες του θανάτου του αναφέρονται στο κανάλι Telegram της Πολεμικής Αεροπορίας ως εξής: «Διεξήγαγε ηρωικά την τελευταία του μάχη στον ουρανό. Στις 26 Αυγούστου ο Ολέξιι κατέστρεψε τρεις πυραύλους κρουζ και ένα επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), ενώ απέκρουσε ένα ρωσικό μαζικό συνδυασμένο πυραυλικό και αεροπορικό πλήγμα. Ο Ολέξιι έσωσε τους Ουκρανούς από τους θανατηφόρους ρωσικούς πυραύλους. Δυστυχώς, με κόστος την ίδια του τη ζωή».

«Τέσσερις πύραυλοι του εχθρού καταρρίφθηκαν από αερομεταφερόμενα όπλα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

«Κατά την προσέγγιση (ενός στόχου), η επικοινωνία με ένα από τα αεροσκάφη χάθηκε. Αργότερα αποδείχθηκε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και ότι ο πιλότος σκοτώθηκε» δήλωσε το γενικό επιτελείο στο Telegram, χωρίς να διευκρινίσει το όνομα του πιλότου ούτε την ακριβή ημερομηνία της συντριβής του αεροσκάφους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.