ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Η Βρετανία θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους

Ο Κιρ Στάρμερ είπε τον Ιούλιο ότι θα συνεχίσει την άκρως φιλόδοξη πολιτική της μάχης κατά του καπνίσματος του προκατόχου του Ρίσι Σούνακ. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, στους νέους κάτω των 15 ετών είναι παράνομο σήμερα να πωλούνται τσιγάρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ ανέφερε σήμερα πως θέλει να λάβει νέα μέτρα στη μάχη κατά του καπνίσματος, τα οποία προβλέπουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, την απαγόρευση να καπνίζει κανείς στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων και των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ο Κιρ Στάρμερ είπε τον Ιούλιο ότι θα συνεχίσει την άκρως φιλόδοξη πολιτική της μάχης κατά του καπνίσματος του προκατόχου του Ρίσι Σούνακ. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, στους νέους κάτω των 15 ετών είναι παράνομο σήμερα να πωλούνται τσιγάρα.

Όπως γράφει η ταμπλόιντ The Sun, η κυβέρνηση θέλει επίσης να απαγορεύσει το κάπνισμα σε πολλούς δημόσιους χώρους. Βάσει αυτού του σχεδίου, δεν θα είναι πλέον δυνατόν να ανάβει κανείς τσιγάρο στους κήπους των παμπ, στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων και έξω από τα νυχτερινά κέντρα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά και στα πεζοδρόμια κοντά στα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία, σε ορισμένα πάρκα και αλλού.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, ο Κιρ Στάρμερ, που βρίσκεται σε επίσκεψη στο Παρίσι, επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ότι θα ήθελε να λάβει νέα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Θα λάβουμε αποφάσεις σε αυτό το θέμα, περαιτέρω λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν», δήλωσε ο ίδιος.

«Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας του καπνίσματος», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για θανάτους που μπορούν να αποφευχθούν, ένα τεράστιο φορτίο για το NHS (το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας) και σίγουρα ένα βάρος για τον φορολογούμενο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σχέδιο χαιρέτισαν επαγγελματίες του τομέα της υγείας, ωστόσο βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων από τους φορείς νυχτερινής διασκέδασης, όπως τις παμπ, ένας κλάδος που αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

«Είναι πολύ ανησυχητικό» είπε η Έμμα ΜακΚλάρκιν, γενική διευθύντρια της ένωσης British Beer and Pub Association, ζητώντας από την κυβέρνηση να «επανεξετάσει» τα σχέδιά της.

«Τέτοιου είδους περιορισμοί θα έχουν έναν καταστροφικό αντίκτυπο στις παμπ, οι οποίες ήδη δίνουν μάχη με την εκτόξευση των τιμών ενέργειας και την εκτίναξη του κόστους λειτουργίας», πρόσθεσε η ίδια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Σημαντική πρόοδος στη Γάζα μετά τη συμφωνία με τη Χαμάς

Ο Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε τη συμφωνία της Χαμάς στο ειρηνευτικό πλάνο Τραμπ ως «σημαντική πρόοδο», τονίζοντας ότι φέρνει πιο κοντά την ειρήνη στη Γάζα και κάλεσε για άμεση υλοποίηση του σχεδίου από όλες τις πλευρές.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Η Βρετανία πρέπει ξανά να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να αντιμετωπίσει την αύξηση του αντισημιτισμού, μετά την πολύνεκρη επίθεση έξω από συναγωγή στο Μάντσεστερ ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, υπογραμμίζοντας τη σημασία υπεράσπισης των αξιών της χώρας.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ κατά ακροδεξιάς: Καλεί τους Βρετανούς να απορρίψουν την παρακμή

Ο Κιρ Στάρμερ, με μειωμένη δημοτικότητα, κάλεσε σε απόρριψη της ακροδεξιάς και υπεράσπιση της ποικιλομορφίας σε ομιλία-ορόσημο στο συνέδριο των Εργατικών, τονίζοντας ότι η Βρετανία βρίσκεται σε σταυροδρόμι, ενόψει ανόδου του Reform UK.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ χαιρετίζει σχέδιο Τραμπ για Γάζα και καλεί Χαμάς να το δεχτεί

Ο Κιρ Στάρμερ χαιρέτισε το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για τη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να συνεργαστούν ώστε να εφαρμοστεί. Ζήτησε από τη Χαμάς να συμφωνήσει, να παραδώσει τα όπλα και να απελευθερώσει τους ομήρους.
Τόνι Μπλερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάικλ Σιν είχε απορρίψει πρώτα τον ρόλο του Τόνι Μπλερ στη Life

Ο Μάικλ Σιν αποκάλυψε ότι αρχικά απέρριψε τον ρόλο του Τόνι Μπλερ στο «The Deal», επειδή θα έπαιζε τον Καλιγούλα στο θέατρο. Η πρόταση έγινε ενώ παρακολουθούσε παράσταση στο Λονδίνο, όπως ανέφερε στο BBC Radio 4.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η μάχη του Στάρμερ κατά ακροδεξιάς εν μέσω κρίσης και αμφισβήτησης

Ο Κιρ Στάρμερ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά, καθώς αυξάνονται οι εσωτερικές πιέσεις και η δημοτικότητα του υποχωρεί. Παράλληλα, το κόμμα Reform UK του Φάρατζ καταγράφει άνοδο, εκμεταλλευόμενο τη δυσαρέσκεια για τη μετανάστευση.