ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
online shopping-agores-ilektroniko emmporio
Shutterstock

Αραβικές τράπεζες μπλοκάρουν πληρωμές από τη Ρωσία για ηλεκτρονικά είδη

Κατά τη διεξαγωγή πληρωμών μέσω των ΗΑΕ, η προμήθεια είναι 1-3%. Οι τράπεζες άρχισαν να μη δέχονται συναλλαγές φοβούμενες την επιβολή δευτερογενών κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Οι τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) άρχισαν από τον Αύγουστο να μπλοκάρουν τις πληρωμές που προέρχονται από τη Ρωσία για ηλεκτρονικά ανταλλακτικά και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, γράφει στην ιστοσελίδα της η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το μπλοκάρισμα εφαρμόζεται σε περίπτωση που τα εν λόγω είδη εισάγονται στα ΗΑΕ.

«Ρωσικοί οργανισμοί χρησιμοποιούσαν εταιρείες στα ΗΑΕ ως τρόπο μεταφοράς χρημάτων για αγορές ηλεκτρονικών ειδών στην Κίνα, ωστόσο τα είδη αυτά στέλνονταν αμέσως στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη διεξαγωγή πληρωμών μέσω των ΗΑΕ, η προμήθεια είναι 1-3%. Οι τράπεζες άρχισαν να μη δέχονται συναλλαγές φοβούμενες την επιβολή δευτερογενών κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών «Μπεστάου» Όλεγκ Όσιποφ διευκρίνισε ότι πολλοί ρωσικοί οργανισμοί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δημιούργησαν αντιπροσωπείες στο Ντουμπάι. Μόνο το 2023 στα ΗΑΕ άνοιξαν περίπου 1.000 ρωσικές εταιρείες, γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Συνάντηση ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας αρχές Μαρτίου στα ΗΑΕ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο επόμενος γύρος τριμερών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ πιθανόν θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι στις αρχές Μαρτίου, μετά από πρόοδο στις συνομιλίες της Γενεύης.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ διεξάγονται στη Γενεύη

Στη Γενεύη έφθασαν Ρώσοι, Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές για νέο γύρο συνομιλιών, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, μετά από δύο αποτυχημένες συναντήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για την επίθεση στη Μόσχα

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τη συνδρομή του στη σύλληψη υπόπτου που εκδόθηκε από το Ντουμπάι στη Μόσχα, ως υπεύθυνου για τον τραυματισμό ανώτατου στελέχους της GRU, σύμφωνα με ρωσικά μέσα.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ανοιχτές νέες συνομιλίες Ρωσίας - ΗΠΑ για πυρηνικά όπλα

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να διατηρήσουν υπεύθυνη στάση μετά τη λήξη της συνθήκης New Start και δηλώνουν έτοιμες να διαπραγματευτούν για τον πυρηνικό αφοπλισμό, όπως συζητήθηκε στο Αμπού Ντάμπι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αμπού Ντάμπι: «Παραγωγικές» οι συνομιλίες, συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ολοκληρώθηκαν στο Αμπού Ντάμπι οι διήμερες συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας-ΗΠΑ για τον πόλεμο. Ο Μπουντάνοφ τις χαρακτήρισε «εποικοδομητικές», ενώ ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ ανέφερε συμφωνία για νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων, την πρώτη μετά από πέντε μήνες, με τα ΗΑΕ να έχουν ρόλο διαμεσολαβητή.
Στιβ Γουίτκοφ σε εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στιβ Γουίτκοφ στις ΗΠΑ θα επισκεφθεί το Ισραήλ πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, φτάνει αύριο στο Ισραήλ για συνομιλίες με τον Νετανιάχου εν μέσω έντασης με το Ιράν. Στη συνέχεια μεταβαίνει στο Αμπού Ντάμπι για συζητήσεις με Ρωσία και Ουκρανία.