ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μνημείο Αζαντί Ιράν

Εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι «θα κερδίσουν στο τέλος»

«Το αίμα αθώων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ θα κάνει τελικά το παλαιστινιακό έθνος νικητή εναντίον του καθεστώτος», έγραψε ο Νάσερ Κανάανι στο κοινωνικό δίκτυο X (X) την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναανί δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα βγει τελικά νικητής στον «αγώνα του εναντίον του σιωνιστικού καθεστώτος», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν.

«Το αίμα αθώων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ θα κάνει τελικά το παλαιστινιακό έθνος νικητή εναντίον του καθεστώτος», έγραψε ο Kανάανι στο κοινωνικό δίκτυο X (X) την Κυριακή, σηματοδοτώντας την Αρμπαέεν, την 40ή ημέρα μετά την επέτειο του μαρτυρίου του τρίτου σιίτη κληρικού, ιμάμη Χοσεΐν (AS), ο οποίος τιμάται από τους μουσουλμάνους για τον αγώνα του εναντίον του τυράννου της εποχής του Γιαζίντ, σύμφωνα με το IRNA

Ο Κανάανι είπε ότι «η ημέρα αυτή είναι ένα μεγάλο μάθημα» και πως με την ευκαιρία της Αρμπαέεν πρέπει να «επιλέξουμε το μονοπάτι της δικαιοσύνης και να υποστηρίξουμε τον καταπιεσμένο λαό».

«Ένα άλλο μάθημα είναι η πρακτική αποκήρυξη των τυράννων που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα σε σχεδόν 11 μήνες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εξοντώσαμε οπλισμένο τρομοκράτη στον νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στο νότιο Λίβανο, σε εχθροπραξίες με τη Χεζμπολά, σκότωσε ένοπλο άνδρα που κινείτο εντός της ζώνης ασφαλείας στο Ματζντάλ Ζουν, χωρίς να διευκρινίσει αν ανήκε στη Χεζμπολά.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Να μην ακυρώσει το Ισραήλ τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ερντογάν τόνισε ότι χωρίς την υποστήριξη των χωρών της περιοχής, οι ειρηνευτικές προσπάθειες στη Μέση Ανατολή δεν θα πετύχουν, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν.
Χαμενεί κηδεία
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί στο λαϊκό προσκύνημα για τον νεκρό αγιατολάχ Χαμενεΐ

Χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στην Τεχεράνη για να τιμήσουν τον εκλιπόντα ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, που σκοτώθηκε στον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ. Παρόντες με σημαίες και φωτογραφίες συμμετείχαν στις μαζικές επικήδειες τελετές.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πάνω από 600.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν μετά την εκεχειρία

Πάνω από 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Οι συγκρούσεις προκάλεσαν πάνω από 4.300 νεκρούς και οδήγησαν σε εκτόπιση πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κάλεσμα για εκδίκηση και μαζική συμμετοχή στην κηδεία του Αλί Χαμενεΐ

Ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και κάλεσε τους Ιρανούς να συμμετάσχουν μαζικά στις επιμνημόσυνες τελετές που ξεκινούν το Σάββατο στην Τεχεράνη.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απειλεί με άμεση απάντηση σε κάθε απειλή κατά της χώρας

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και δυναμικά σε κάθε απειλή κατά του λαού ή της ηγεσίας του. ΗΠΑ και Ιράν είχαν τεχνικές συνομιλίες στη Ντόχα για το Στενό του Ορμούζ και κατάπαυση του πυρός.