ΓΔ: 2024.86 -1.49% Τζίρος: 40.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:38
Μνημείο Αζαντί Ιράν
Σημαίες του Ιράν μπροστά από το Μνημείο Αζαντί στην Τεχεράνη.

Εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι «θα κερδίσουν στο τέλος»

«Το αίμα αθώων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ θα κάνει τελικά το παλαιστινιακό έθνος νικητή εναντίον του καθεστώτος», έγραψε ο Νάσερ Κανάανι στο κοινωνικό δίκτυο X (X) την Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναανί δήλωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός θα βγει τελικά νικητής στον «αγώνα του εναντίον του σιωνιστικού καθεστώτος», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν.

«Το αίμα αθώων Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ θα κάνει τελικά το παλαιστινιακό έθνος νικητή εναντίον του καθεστώτος», έγραψε ο Kανάανι στο κοινωνικό δίκτυο X (X) την Κυριακή, σηματοδοτώντας την Αρμπαέεν, την 40ή ημέρα μετά την επέτειο του μαρτυρίου του τρίτου σιίτη κληρικού, ιμάμη Χοσεΐν (AS), ο οποίος τιμάται από τους μουσουλμάνους για τον αγώνα του εναντίον του τυράννου της εποχής του Γιαζίντ, σύμφωνα με το IRNA

Ο Κανάανι είπε ότι «η ημέρα αυτή είναι ένα μεγάλο μάθημα» και πως με την ευκαιρία της Αρμπαέεν πρέπει να «επιλέξουμε το μονοπάτι της δικαιοσύνης και να υποστηρίξουμε τον καταπιεσμένο λαό».

«Ένα άλλο μάθημα είναι η πρακτική αποκήρυξη των τυράννων που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 40.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα σε σχεδόν 11 μήνες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία στο Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΔΟΑΕ: Το Ιράν δεν έχει επιτρέψει επιθεωρήσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις

Σύμφωνα με έκθεση του ΔΟΑΕ, το Ιράν δεν έχει επιτρέψει επί πέντε μήνες την πρόσβαση επιθεωρητών σε πυρηνικές εγκαταστάσεις που επλήγησαν από Ισραήλ και ΗΠΑ, καθυστερώντας την επαλήθευση αποθεμάτων ουρανίου.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εξάρθρωση δικτύου κατασκοπείας ΗΠΑ και Ισραήλ ανακοινώνουν οι αρχές

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε δίκτυο κατασκοπείας που φέρεται να καθοδηγούσαν η Ισραήλ και οι ΗΠΑ, μέσω επιχείρησης σε πολλές επαρχίες. Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες για συλλήψεις ή τοποθεσίες.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας Ισραηλινής πρέσβη στο Μεξικό

Οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για σχέδιο δολοφονίας της πρέσβειρας του Ισραήλ στο Μεξικό, το οποίο αποτράπηκε. Υποστηρίζουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης σχεδίαζαν την επίθεση από τα τέλη του 2023 ως το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αούν καταδικάζει τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τους νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, ενώ ο λιβανικός στρατός τόνισε ότι στόχευαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή του στην περιοχή. Η Χεζμπολά δήλωσε διατήρηση του δικαιώματος αυτοάμυνας.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Υπόσχεση Πεζεσκιάν για αποκατάσταση των πληγέντων πυρηνικών

Ο πρόεδρος του Ιράν διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα ανοικοδομήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις που βομβαρδίστηκαν από Ισραήλ και ΗΠΑ, τονίζοντας πως το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη αναγκών και όχι στην κατασκευή όπλων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Προειδοποίηση για «νέα αποτυχία» σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι νέα επίθεση κατά της χώρας του θα αποτύχει, ενώ ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ έκανε λόγο για βία αν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες. Το Ιράν ανέστειλε συνεργασία με τον ΔΟΑΕ μετά τις εχθροπραξίες με το Ισραήλ.