ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης πραγματοποιούν εναέρια αποστολή, υποδεικνύοντας τεχνολογική πρόοδο στον στρατό.

Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα και περιοχές της Ρωσίας

Τους τελευταίους μήνες οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κλιμακώσει την αντεπίθεσή τους στη Ρωσία με στόχο την καταστροφή υποδομών που αποτελούν «κλειδί» για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση με drones σε περιοχές της Ρωσίας, με συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας να καταστρέφουν τρία από αυτά περίπου 38 χιλιόμετρα νότια από το Κρεμλίνο και άλλα 15 στην παραμεθόρια περιφέρεια Μπριάνσκ, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχος.

Τα τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης που κινούνταν προς τη Μόσχα καταρρίφθηκαν στους αιθέρες πάνω από την Παντόλσκ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Ρωσίας, ανέφερε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram. «Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν υπάρχουν ζημιές ούτε θύματα στην τοποθεσία όπου κατέπεσαν τα συντρίμμια», διευκρίνισε ο κ. Σαμπιάνιν.

Δεν αναφέρθηκαν επίσης απώλειες ούτε ζημιές στην περιφέρεια Μπριάνσκ (νοτιοδυτικά), ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπογκαμάς, επίσης μέσω Telegram. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ακόμη πως δυο ουκρανικά drones καταστράφηκαν στην περιφέρεια Τούλα, βόρεια της Μόσχας.

Από την πλευρά του ο Βασίλι Γκόλουμπεφ, ο περιφερειάρχης της Ραστόφ (νοτιοδυτικά), ανέφερε πως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν πύραυλο που εκτόξευσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Δεν είναι σαφές πόσα drones και πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν συνολικά. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες που δημοσιοποίησαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι. Δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο σχόλιο από πλευράς Κιέβου.

Τους τελευταίους μήνες ο ουκρανικός στρατός κλιμάκωσε τις επιδρομές στη Ρωσία, με σκοπό όπως λέει την καταστροφή υποδομών-κλειδιών για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και σε αντίποινα για τους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς στην ουκρανική επικράτεια.

Εντείνονται οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο

Σε άλλα μέτωπα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δέχθηκαν πολλαπλές ρωσικές επιθέσεις χθες Τρίτη στα μέτωπα των κοινοτήτων Τόρετσκ και Πόκροβσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται πως στρατεύματα της Ρωσίας επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις γύρω από την Τόρετσκ, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας Νιου Γιορκ δεν διευκρινίζεται ποια ήταν η έκβαση των μαχών.

Νωρίτερα, η Μόσχα διαβεβαίωσε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κυρίευσαν την κοινότητα Νιου Γιορκ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο. Τα στρατεύματα της Ρωσίας επικεντρώνονται στο μέτωπο της Πόκροβσκ, σύμφωνα με το Κίεβο. Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν 49 επιθέσεις εκεί, ανέφερε, προσθέτοντας πως 13 μάχες παραμένουν σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτοξευτής πυραύλων Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Με πυραύλους ATACMS χτυπήθηκαν ρωσικοί στόχοι

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους με πυραύλους ATACMS, χαρακτηρίζοντάς το ως «σημαντική εξέλιξη», ενώ δηλώνει πως θα συνεχιστεί η χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν drones κοντά στη Μόσχα, έκλεισε το Βνούκοβο

Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σήμερα καθ’ οδόν προς τη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν. Το αεροδρόμιο Βνούκοβο ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο.
Πυρκαγιά σε διυλιστήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Διακοπή λειτουργίας σε διυλιστήριο Rosneft στη Ριαζάν μετά από ουκρανική επίθεση

Το διυλιστήριο της Rosneft στη Ριαζάν σταμάτησε την επεξεργασία αργού πετρελαίου λόγω επίθεσης ουκρανικών drones στις 15 Νοεμβρίου. Η λειτουργία θα παραμείνει ανενεργή έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Κατηγορεί την Πολωνία για ρωσοφοβία μετά τις αιτιάσεις για σαμποτάζ

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πολωνία για ρωσοφοβία, μετά τον ισχυρισμό ότι δύο Ουκρανοί που στρατολογήθηκαν από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή προς Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο LPG κοντά στην Οδησσό

Ρωσικό πλήγμα έπληξε τουρκικό δεξαμενόπλοιο LPG με 4.000 τόνους υγραερίου στο Ισμαήλ Οδησσού, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Οι 16 ναυτικοί είναι ασφαλείς. Πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο, με πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν κατάσβεση.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η Ρωσία δεν πρέπει να περιμένει «ευρωπαϊκή κόπωση» για Ουκρανία

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ουκρανία σε στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο και ότι η Ευρώπη δεν θα κουραστεί να στέκεται δίπλα της. Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία για τα Rafale.