ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης για τον Βρετανό επιχειρηματία Μάικ Λιντς

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International είναι επίσης μεταξύ των αγνοουμένων από το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Σικελίας. Έχουν καταφέρει να διασωθούν 15 άτομα μέχρι στιγμής.

Ομάδες διασωστών ετοιμάζονται να επαναλάβουν στη Σικελία τις έρευνες για έξι αγνοουμένους, μεταξύ των οποίων ο βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς και η κόρη του, αφού πολυτελές γιοτ επλήγη από σφοδρή τρικυμία και βυθίσθηκε χθες, Δευτέρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας επιβαίνων.

Στο υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο «Bayesian», μήκους 56 μέτρων, επέβαιναν 22 άνθρωποι και το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το λιμάνι του Πορτιτσέλο, όταν επλήγη από σφοδρή καταιγίδα.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International, και ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος της νομικής εταιρείας Clifford Chance, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς σε δίκη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μεταξύ των αγνοουμένων. Οι σύζυγοι και των δύο είναι επίσης αγνοούμενες, δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία.

Εξειδικευμένοι δύτες έφθασαν χθες, Δευτέρα, στο βυθισμένο πλοίο σε βάθος περίπου 50 μέτρων, όμως η πρόσβαση σ' αυτό εμποδίζεται από διάφορα αντικείμενα, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική. Δεκαπέντε άτομα διέφυγαν πριν το πλοίο βυθιστεί, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, η Άντζελα Μπακάρις, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους. Χθες, Δευτέρα, διασώστες ανέσυραν το πτώμα του σεφ του γιοτ. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Ρικάρντο Τόμας, πολίτη της Αντίγκουα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Τυνησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Εντοπίστηκαν 11 σοροί μετά από ναυάγιο με μετανάστες

Έντεκα πτώματα περισυνελέγησαν από την τυνησιακή ακτοφυλακή μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες προς Ιταλία. Τρεις αγνοούνται, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες με ελικόπτερα. Μόνο ένας διασώθηκε από τους 15 επιβαίνοντες.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 32χρονου αλλοδαπού με ευρωπαϊκό ένταλμα στη Φλώρινα

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές για υπόθεση του 2021. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.
Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα δεχθεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία

Η Ιταλία δεν θα δεχτεί πίσω μετανάστες από τη Γερμανία στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον Ματέο Σαλβίνι, λόγω διαφωνιών για τη δευτερογενή μετανάστευση και τη δράση γερμανικών οργανώσεων στη Μεσόγειο.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Περίμενα πιο εύκολη σχέση με Τραμπ, λέει στους NY Times

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε στους NYT ότι περίμενε ευκολότερη σχέση με τον Τραμπ λόγω κοινών θέσεων, αλλά διαψεύστηκε. Τόνισε τη σημασία ενότητας της Δύσης και αυθεντικότητας, ενώ χαρακτήρισε τη φασιστική περίοδο ως πολύπλοκη.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Επτά χώρες ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς στη Δ. Όχθη

Επτά χώρες κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει την επέκταση εποικισμών στη Δυτική Όχθη και να αποσύρει την πρόσκληση για νέα ακίνητα, τονίζοντας ότι η κίνηση υπονομεύει τη λύση δύο κρατών και εντείνει την αστάθεια στην περιοχή.