ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
Άποψη κυβερνητικού κτιρίου στο Κάιρο, Αίγυπτος, με χαρακτηριστικούς φοίνικες και νεοκλασική αρχιτεκτονική.

Έκκληση της Αιγύπτου στη Χεζμπολάχ να δείξει αυτοσυγκράτηση έναντι του Ισραήλ

Σε αντάλλαγμα για την αυτοσυγκράτηση της οργάνωσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ, φέρεται να υποσχέθηκε να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελότι κάλεσε τη Χεζμπολάχ να απόσχει από επιθέσεις στο Ισραήλ, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων και τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βηρυτό την Παρασκευή, ο κορυφαίος διπλωμάτης του Καΐρου συναντήθηκε με Λιβανέζους αξιωματούχους και παρέδωσε ένα μήνυμα στους ηγέτες της Χεζμπολάχ, με στόχο την πρόληψη της περιφερειακής κλιμάκωσης, καθώς η τρομοκρατική ομάδα παλεύει με το πώς να απαντήσει στη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Φουάντ Σούκρρα στα τέλη Ιουλίου.

Σε αντάλλαγμα για την αυτοσυγκράτηση της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Αμπντελότι φέρεται να υποσχέθηκε να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα.

Αυτό, ανέφερε, θα μειώσει την πίεση στη Χαμάς, μαζί με αόριστες «παραχωρήσεις» από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άλλα θέματα που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Λιβανέζοι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στα αιτήματα της Αιγύπτου, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα θα οδηγήσουν σε ευνοϊκό αποτέλεσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στη νότια περιοχή της Τύρου στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επιθέσεις κατά στόχων της Χεζμπολάχ κοντά στην Τύρο, ενώ νωρίτερα κατήγγειλε παραβιάσεις εκεχειρίας από εκρηκτικά drones. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά από θετικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ στην Ουάσιγκτον για κατάπαυση πυρός

Νέος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ άρχισε σήμερα στην Ουάσιγκτον, ενόψει της λήξης της κατάπαυσης του πυρός. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει βομβαρδισμούς στη Χεζμπολάχ με εκατοντάδες νεκρούς και εκκενώσεις χωριών.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 22 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα τη Τετάρτη

Το υπουργείο Υγείας Λιβάνου ανακοίνωσε πως 10 ακόμη άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στο νότο, με τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τους 22.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, από ισραηλινά χτυπήματα

Δώδεκα νεκροί στον Λίβανο από διαδοχικά ισραηλινά πλήγματα, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων Χεζμπολάχ-Ισραήλ. Σκοτώθηκε και διοικητής της Χεζμπολάχ. Μάχες παρά την εκεχειρία, με έλεγχο «ζώνης ασφαλείας» από το Ισραήλ.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Δεν διαπραγματευόμαστε αφοπλισμό με το Ισραήλ, λέει ο ηγέτης

Ο Ναΐμ Κάσεμ της Χεζμπολάχ τόνισε ότι ο αφοπλισμός της οργάνωσης αφορά μόνο τον Λίβανο και δεν γίνεται διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, απειλώντας πως η μάχη θα μετατραπεί σε «κόλαση» για το Ισραήλ.