ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
businessdaily-Zelensky-Volodymir

Zελένσκι: Ο στρατός μας ενισχύει τις θέσεις του στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ

«Ο στρατηγός (Ολεξάντρ) Σίρσκι ανέφερε ενίσχυση των θέσεων των δυνάμεών μας στην περιφέρεια Κουρσκ και επέκταση της σταθεροποιημένης περιοχής», ανέφερε στο Telegram, έπειτα από συνάντηση με τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.

Ο ουκρανικός στρατός «ενισχύει» τις θέσεις του στην περιφέρεια Κουρσκ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δέκα και πλέον ημέρες μετά την έναρξη της μεγάλης κλίμακας επίθεσης στο ρωσικό έδαφος.

«Ο στρατηγός (Ολεξάντρ) Σίρσκι ανέφερε ενίσχυση των θέσεων των δυνάμεών μας στην περιφέρεια Κουρσκ και επέκταση της σταθεροποιημένης περιοχής», ανέφερε ο Ζελένσκι στο Telegram, έπειτα από συνάντηση με τον επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι «απώθησε» τον ουκρανικό στρατό κοντά σε τρεις κοινότητες στην περιφέρεια Κουρσκ.

Οι Ρώσοι στρατιώτες «απώθησαν» τις ουκρανικές «επιθέσεις» «στην κατεύθυνση των κοινοτήτων Κορένεβο, Ρουσκόιε και Τσερκασκόιε Πορετνόιε», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και να επιρρίψει την ευθύνη στη Μόσχα για αυτήν την «πρόκληση», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το υπουργείο ανέφερε πως η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση τέτοιας επίθεσης, η οποία όπως είπε θα μόλυνε μια μεγάλη περιοχή γύρω από τον σταθμό.

Η Ουκρανία εισέβαλε στη ρωσική δυτική περιφέρεια Κουρσκ στις 6 Αυγούστου και ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 82 οικισμών σε μια περιοχή 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τότε. Ωστόσο ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ παραμένει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει

Ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για κοντινό τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι Μόσχα και Κίεβο θα συμφωνήσουν. Παρόμοια άποψη είχε διατυπώσει πρόσφατα και ο Πούτιν για το τέλος της σύγκρουσης.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις αερίου στο Όρενμπουργκ

Η Ουκρανία έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Όρενμπουργκ της Ρωσίας, ενώ ο Ζελένσκι τόνισε τις επιτυχίες στις μακρινές επιθέσεις και τόνισε τη συνεργασία με ευρωπαϊκούς συμμάχους για αντιαεροπορική άμυνα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Μαζική ρωσική επίθεση με πάνω από 200 drones στην Ουκρανία

Περισσότερα από 200 ρωσικά drones επιτέθηκαν στην Ουκρανία τη νύχτα, μετά τη λήξη της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός, όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τουλάχιστον ένας νεκρός αναφέρθηκε από τις ρωσικές επιθέσεις.
Οχήματα και εμπόδια Κιέβου
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός σε νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις, 27 ουκρανικά drone κατέρριψε η Μόσχα

Ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα στο Ντνιπροπετρόφσκ της ανατολικής Ουκρανίας στοίχισαν τη ζωή ενός ανθρώπου και τραυμάτισαν τέσσερις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη. Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατάρριψη 27 ουκρανικών drones.