ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στολές γερμανικού στρατού με σημαία

Ανησυχία στη Γερμανία για πιθανότητα νέου σαμποτάζ κοντά σε στρατόπεδο

Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν υποδείξει πιθανή ευθύνη της Ρωσίας στις υποθέσεις μόλυνσης νερού σε περιοχές της Γερμανίας, εκτιμώντας ότι εντάσσονται σε έναν υβριδικό πόλεμο που συνδέεται με τη στήριξη προς το Κίεβο.

Νέα προειδοποίηση για πιθανή εσκεμμένη μόλυνση του πόσιμου νερού σε στρατώνα εκδόθηκε σήμερα, κοντά στο σημείο αντίστοιχου περιστατικού που συνέβη πριν από δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο δήμος του Μέχερνιχ, κοντά στην Κολονία, στο δυτικό τμήμα της χώρας, έκανε λόγο για παράνομη είσοδο στην τοπική μονάδα επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού, διευκρινίζοντας ότι τροφοδοτούσε μεταξύ άλλων μια βάση της Μπούντεσβερ. «Λόγω της εισβολής στην εγκατάσταση διανομής πόσιμου νερού της πόλης του Μέχερνιχ, υπάρχει πιθανότητα το πόσιμο νερό να έχει μολυνθεί με τρόπο επικίνδυνο για την υγεία», όπως ανακοίνωσαν ο δήμος και η υγειονομική υπηρεσία του Μέχερνιχ.

Η πόλη κάλεσε τους κατοίκους να μην πίνουν νερό βρύσης, ούτε να το χρησιμοποιούν για να πλένονται, «λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στη βάση της Μπούντεσβερ στην Κολονία». Διευκρίνισε ότι ο φράκτης ασφαλείας γύρω από το σύστημα επεξεργασίας του νερού είχε παραβιαστεί.

Ο Τόμας Χάμπαχ, τοπικός αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι η εισβολή αποκαλύφθηκε από περίπολο του στρατού, καθώς ενισχύθηκαν οι έλεγχοι μετά τις πρόσφατες υπόνοιες για δολιοφθορά στην Κολονία. Η εγκατάσταση πόσιμου νερού διαθέτει σύστημα συναγερμού που δεν λειτούργησε, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προχθές, Τετάρτη, οι φόβοι για δολιοφθορά προκάλεσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας σε δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, τη μία της Αεροπορίας στην Κολονία, που συμμετέχει στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, και η άλλη του ΝΑΤΟ.

Στην Κολονία, οι αρχές επίσης ανακάλυψαν μια τρύπα στον φράκτη γύρω από μια μονάδα πόσιμου νερού που τροφοδοτούσε τον στρατώνα και την οποία απέκλεισαν. Οι έλεγχοι που έγιναν δεν έχουν επιβεβαιώσει έως τώρα μόλυνση.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για απόπειρα εισβολής στην αεροπορική βάση του Γκεϊλενκίρχεν, όπου βρίσκονται βάσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS, χωρίς ωστόσο να στοιχειοθετείται σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών. «Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η πίεση από ΗΠΑ και ΕΕ θα κρίνει το τέλος του πολέμου

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου εξαρτάται από την πίεση ΗΠΑ-ΕΕ προς τον Πούτιν. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πετύχει τον στόχο της, ενώ εξέφρασε διάθεση για συνομιλίες και άνοιγμα σε συμβιβασμό για τα εδαφικά ζητήματα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Η Ρωσία του Πούτιν στη βαθύτερη βαρβαρότητα, δεν νικά στην Ουκρανία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας καταγγέλλει τη Ρωσία για «βαρβαρότητα» πριν την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία δεν κερδίζει τον πόλεμο και ότι πρόκειται για ρωσική προπαγάνδα.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας μόνο με ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπογραμμίζουν πως κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας πρέπει να περιλαμβάνει ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο και ενισχυμένες ουκρανικές δυνάμεις.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη βρίσκονται αντιπρόσωποι από Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο περιθώριο των συνομιλιών.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για εξαγωγή οπλικού εξοπλισμού στη Ρωσία

Στη Γερμανία συνελήφθησαν πέντε άτομα για παράνομες εξαγωγές εξοπλισμού κατασκευής όπλων προς τη Ρωσία μέσω εικονικών εταιριών, με τις αρχές να υποψιάζονται εμπλοκή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ο κόσμος της ισχύος μόνο οδηγεί σε κινδύνους, όπως έδειξε η ιστορία

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως ένας κόσμος που βασίζεται μόνο στην ισχύ είναι επικίνδυνος για μικρούς και μεγάλους, και κάλεσε να δοθεί έμφαση στη συνεργασία και τις συμμαχίες, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.