ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
Ρωσικά και λευκορωσικά τεθωρακισμένα σε κοινή στρατιωτική άσκηση σε ανοιχτό πεδίο.

Αναπτύσσει άρματα μάχης κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία η Λευκορωσία

Αυτό ανακοινώθηκε αφού ο Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε την ενίσχυση των στρατευμάτων στα νοτιοανατολικά της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, στην περιοχή Γκομέλ και Μοζύρ.

Η Λευκορωσία έχει αρχίσει να αναπτύσσει άρματα μάχης κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, εν μέσω αναφορών ότι η Λευκορωσία έχει καταρρίψει πολλά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της, ανέφερε το DPA.

Το υπουργείο δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram, πλάνα του οποίου δείχνουν τανκς να φορτώνονται σε φορτηγά βαγόνια. Οι μονάδες είναι έτοιμες να εκτελέσουν εντολές, είπε.

Οι πληροφορίες ανακοινώθηκαν αφού ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε την ενίσχυση των στρατευμάτων στα νοτιοανατολικά της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, στην περιοχή Γκομέλ και Μοζύρ, ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν σε πιθανές προκλήσεις από τη γειτονική χώρα.

Ο Λουκασένκο δήλωσε σήμερα ότι η αεράμυνα της Λευκορωσίας τέθηκε σε πλήρη συναγερμό μάχης μετά την εικαζόμενη είσοδο 10 ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ανατολική Λευκορωσία, στην περιοχή Κοστιουκοβίτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λευκορωσία έχει καταρρίψει αρκετά από τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας ανέφεραν ότι ο εναέριος χώρος της Λευκορωσίας παραβιάστηκε την Παρασκευή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δήλωσε ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου ήταν «μια επικίνδυνη προσπάθεια επέκτασης της τρέχουσας ζώνης συγκρούσεων στην περιοχή μας».

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο θεωρείται ο τελευταίος δικτάτορας στην Ευρώπη και ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Στην αρχή του πολέμου πριν από σχεδόν δυόμισι χρόνια, ο Λουκασένκο επέτρεψε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στη νότια Λευκορωσία. Από εκεί, επιτέθηκαν στη βόρεια Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών στο Μινσκ δήλωσε ότι η Λευκορωσία θα ασκήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και θα απαντήσει κατάλληλα σε οποιαδήποτε πρόκληση ή εχθρικές ενέργειες.

Ο υπουργός Άμυνας Βίκτορ Κρένιν δήλωσε χθες ότι διέταξε επίσης τη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων Iskander και εκτοξευτών πυραύλων Polonaise στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικός πύραυλος Oreshnik κατά Ουκρανίας κατασκευασμένος προ 9 ετών

Ο ρωσικός πύραυλος Oreshnik, που χρησιμοποιήθηκε φέτος κατά της Ουκρανίας, φαίνεται να φτιάχτηκε πριν 9 χρόνια με ρωσικά-λευκορωσικά εξαρτήματα. Η Ουκρανία αμφισβητεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ακαταμάχητου όπλου.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ουκρανίας με ηγέτιδα λευκορωσικής αντιπολίτευσης στο Κίεβο

Η Σβιατλάνα Τσιχανούσκαγια, επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε το Κίεβο εν μέσω ρωσικών απειλών και μετά από deadly επίθεση στην πόλη. Τόνισε πως μόνο μια δημοκρατική Λευκορωσία φέρνει σταθερότητα στην περιοχή.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία επεκτείνει κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία όπως η ΕΕ

Η Ελβετία διευρύνει τις κυρώσεις της κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας, υιοθετώντας μέτρα της ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Από 22 Μαΐου, 115 επιπλέον πρόσωπα θα υπόκεινται σε δεσμεύσεις και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητά αυστηρότερες κυρώσεις για ρωσο-λευκορωσικά πυρηνικά γυμνάσια

Το ΥΠΕΞ Ουκρανίας καταδικάζει τα πυρηνικά γυμνάσια στη Λευκορωσία, τα χαρακτηρίζει «άνευ προηγουμένου πρόκληση» και καλεί τη Δύση για αυστηρότερες κυρώσεις κατά Μόσχας και Μινσκ, προειδοποιώντας για κίνδυνο παγκόσμιου προηγούμενου.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ίσως επιχειρήσει να εμπλέξει ξανά τη Λευκορωσία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Ρωσία ετοιμάζει ξανά τη Λευκορωσία για εμπλοκή στον πόλεμο, αναφέροντας κατασκευές δρόμων και πυροβολεία στα σύνορα. Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της.