ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ σε δράση

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία και την Ελλάδα για τη βοήθεια προς τη Βουλγαρία για τις πυρκαγιές μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ» επισήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τις ευχαριστίες της στην Ελλάδα και την Γαλλία εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την βοήθεια που παρέχουν στην Βουλγαρία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασία της ΕΕ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Ειδικότερα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γαλλία και την Ελλάδα για τη βοήθεια προς τη Βουλγαρία για τις πυρκαγιές μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ σε δράση. Αυτό το καλοκαίρι, 556 πυροσβέστες από 12 χώρες και ένας στόλος του rescEU 28 αεροπλάνων και 4 ελικοπτέρων είναι έτοιμα να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας σε καινοτομία και τεχνολογία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας, Νικόλα Κασσιανίδη, για να συζητήσουν την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας, με έμφαση σε καινοτομία και αμυντική τεχνολογία.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσιανίδης: Ελλάδα-Γαλλία ενώνουν δυνάμεις για την ελευθερία στη θάλασσα

Η Ελλάδα και η Γαλλία ενώνουν δυνάμεις σε διπλωματικά και ενεργειακά θέματα, με έμφαση στην ελευθερία ναυσιπλοΐας και την πράσινη ενέργεια. Η συνεργασία τους περιλαμβάνει στρατηγική αυτονομία και επενδύσεις σε ΑΠΕ και διασυνδέσεις.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρέσβης Γαλλίας: Η Ελλάδα σημαντική, ενισχύεται η αμυντική συνεργασία

Ο νέος Γάλλος πρέσβης Ν. Κασσιανίδης τόνισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας σε ομιλία του στη δεξίωση γνωριμίας, επισημαίνοντας την εξέλιξη της συνεργασίας σε άμυνα, οικονομία και πολιτισμό.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα πρότυπο για διπλή χρήση υποδομών και ασφάλεια

Ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τη στρατιωτική κινητικότητα στις Βρυξέλλες, προτείνοντας την Ελλάδα ως πρότυπο για ανθεκτικές και διπλής χρήσης υποδομές, προστατευμένες με την «Ασπίδα του Αχιλλέα».