ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φωτο: Pixabay

Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις στην Ελβετία

Η Ελβετία απαγόρευσε όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 άνθρωποι μέχρι τις 15 Μαρτίου, λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού. Ακυρώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες.

Ο τρόμος για την εξάπλωση του κοροναϊού οδήγησε την Ελβετία στην απόφαση να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες μπορεί να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 άνθρωποι. Η απόφαση αυτή πάρθηκε  «επειδή η κατάσταση διαβαθμίζεται ως "ειδική" σύμφωνα με τον νόμο για την επιδημία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι ταυτόχρονα, θα απαγορεύονται. Η απαγόρευση ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου και αφορά επίσης αθλητικές εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες».

'Επειτα από διαβουλεύσεις το πρωί, ακυρώθηκε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η έναρξη του οποίου ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Πολλοί εκθέτες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα ταξίδευαν μόνο με ολιγομελή ομάδα. Πέρυσι το είχαν επισκεφτεί 600.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αλέν Μπερσέ, υπάρχουν τώρα 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, ενώ πάνω από 100 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύστημα Patriot εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία ίσως ακυρώσει την αγορά Patriot λόγω καθυστερήσεων

Η Ελβετία μπορεί να ακυρώσει την αγορά του αντιαεροπορικού Patriot από τις ΗΠΑ λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας. Οι πληρωμές έχουν ήδη «παγώσει» μέχρι να διευκρινιστούν νέες ημερομηνίες.
Χέρια εφήβων ενωμένα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ελβετοί στηρίζουν αυστηρούς κανόνες στα social media για ανήλικους

Η πλειοψηφία των Ελβετών ζητά αυστηρότερη προστασία ανηλίκων στα social media, ενώ δικαστήριο στο Λος Άντζελες δικαίωσε νεαρή γυναίκα για εθισμό που προκάλεσαν οι πλατφόρμες Meta και Google, επιδικάζοντας αποζημίωση $3 εκατ.
Στολή Ελβετικού στρατού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία σταματά τις εξαγωγές όπλων στις ΗΠΑ λόγω του πολέμου στο Ιράν

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι διακόπτει προσωρινά τις άδειες εξαγωγής όπλων προς τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στο Ιράν, υποστηρίζοντας πως η ουδετερότητά της δεν επιτρέπει τέτοιες εξαγωγές όσο διαρκεί η σύγκρουση.
Ελβετική σημαία βουνό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία σε ελβετικό χιονοδρομικό: Νεκρός από πτώση τελεφερίκ

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν καμπίνα τελεφερίκ έπεσε σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, με ισχυρούς ανέμους να επικρατούν στην περιοχή. Το θύμα ήταν ο μοναδικός επιβάτης και η ταυτότητά του δεν έχει γίνει γνωστή.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία κλείνει προσωρινά την πρεσβεία της στο Ιράν λόγω κινδύνων ασφαλείας

Η Ελβετία έκλεισε την πρεσβεία της στην Τεχεράνη λόγω αυξημένου κινδύνου για την ασφάλεια των διπλωματών. Η Ουάσιγκτον σεβάστηκε την απόφαση και ευχαρίστησε το ελβετικό προσωπικό για την προσφορά του στην προστασία αμερικανικών συμφερόντων.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία κλείνει την πρεσβεία στην Τεχεράνη, διατηρεί τη γραμμή ΗΠΑ-Ιράν

Η Ελβετία έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην Τεχεράνη λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ο πρέσβης και το προσωπικό αποχώρησαν, ενώ συνεχίζεται η διαμεσολάβηση με ΗΠΑ και Ιράν.