ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Germany-AFD-Akrodexia
Φωτο: Shutterstock

Εκδήλωση της ΑfD με συμμετοχή νεοναζί προκαλεί αντιδράσεις στη Γερμανία

Σε διαδήλωση είχαν καλέσει από κοινού εκτός από τους Πράσινους και το SPD, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και τα κόμματα Volt και SSW. Μεταξύ των περίπου 200 ατόμων που συγκεντρώθηκαν βρίσκονταν επίσης οι «Γιαγιάδες εναντίον της ακροδεξιάς».

Η οργάνωση της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν οργάνωσε χθες «συγκέντρωση δικτύωσης» στο Νοϊνμούνστερ-'Αινφελντ, στην οποία, σύμφωνα με το κρατίδιο και τα άλλα κόμματα, συμμετείχαν και στελέχη ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων.

«Η AfD αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Και είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε ένα μήνυμα. Διότι οι προσκεκλημένοι είναι δεξιοί εξτρεμιστές», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πρασίνων Γιαν Κούρσνερ, καλώντας τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό εστιατόριο στο οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. «Οι μάσκες έπεσαν. Και πρέπει να καλέσουμε εδώ όλον τον κόσμο και να δείξουμε σε όλους τα πρόσωπά τους», δήλωσε από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ζερπίλ Μιντιατλί και πρόσθεσε ότι για την εν λόγω εκδήλωση η AfD συνεργάστηκε με εξτρεμιστές, με φασίστες και με νεοναζί.

Σε διαδήλωση είχαν καλέσει από κοινού εκτός από τους Πράσινους και το SPD, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και τα κόμματα Volt και SSW. Μεταξύ των περίπου 200 ατόμων που συγκεντρώθηκαν βρίσκονταν επίσης οι «Γιαγιάδες εναντίον της ακροδεξιάς».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου, στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της AfD, το ακριβές σημείο για την οποία παρέμενε έως αργά μυστικό, περιλαμβάνονταν οργανώσεις οι οποίες χαρακτηρίζονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος ως «σίγουρα ακροδεξιές». Το στέλεχος της AfD Κέβιν Ντόροου δήλωσε σχετικά ότι αυτές οι αρχές είναι «πολιτικά ελεγχόμενες» και εργαλειοποιούνται από τις κυβερνήσεις. «Οι αξιολογήσεις τους δεν αποτελούν για εμάς κριτήριο για να συναντήσουμε κάποιον». 'Αλλωστε, πρόσθεσε, κάποιες οργανώσεις της ΑfD χαρακτηρίζονται επίσης ως «ακροδεξιές».

Στο φυλλάδιο της εκδήλωσης υπήρχε επίσης τυπωμένο το λογότυπο του περιοδικού «Compact», το οποίο απαγορεύτηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο σε χιόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές χιονοπτώσεις και άνεμοι σαρώνουν πολλές περιοχές της Ευρώπης

Ισχυρές καταιγίδες και ψύχος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία, με διακοπές ρεύματος και εμπόδια στις μετακινήσεις. Στη Γαλλία, 320.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και δύο αντιδραστήρες έκλεισαν.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η υπηρεσία ασφαλείας μιλά για έγκλημα πολέμου μετά το πλήγμα στο Λβιβ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θεωρεί έγκλημα πολέμου τη ρωσική νυχτερινή επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή του Λβιβ, κοντά στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

«Σημαντική επιτυχία» για Γερμανία και ΕΕ η έγκριση της συμφωνίας Mercosur

Οι Γερμανοί βιομήχανοι χαιρετίζουν την έγκριση της συμφωνίας Mercosur από την ΕΕ, εκτιμώντας ότι θα μειώσει εμπορικά εμπόδια, θα εξοικονομήσει 4 δισ. ευρώ ετησίως από δασμούς και θα ενισχύσει την πρόσβαση σε κρίσιμες πρώτες ύλες.
Σημαίες ΗΠΑ Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικό κοινό αποδοκιμάζει τις αμερικανικές κινήσεις στη Βενεζουέλα

Οι Γερμανοί αποδοκιμάζουν τις ενέργειες ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και αμφισβητούν τη στάση Βερολίνου. Μόνο το 15% θεωρεί πλέον αξιόπιστη την Αμερική, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την ασφάλεια της Ευρώπης και ζητούν ισχυρότερη ΕΕ.