ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βανκούβερ με σημαία Καναδά
Φωτο: Shutterstock

Ο Καναδάς καλεί και πάλι τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο

Η Οτάβα επανέλαβε την έκκληση προς τους Καναδούς να φύγουν από τον Λίβανο όσο υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, τονίζοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα αυτή γίνεται ολοένα και πιο ασταθής και απρόβλεπτη.

Η κυβέρνηση του Καναδά κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, «όσο ακόμη μπορούν», όπου οι φόβοι μιας κλιμάκωσης της βίας στα νότια σύνορά του μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι.

Η Οτάβα επανέλαβε την έκκληση προς τους Καναδούς να φύγουν από τον Λίβανο όσο υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, τονίζοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα αυτή γίνεται ολοένα και πιο ασταθής και απρόβλεπτη λόγω της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ.

«Ήρθε η ώρα να φύγετε, όσο υπάρχουν ακόμη εμπορικές επιλογές», δήλωσε η επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας Μελανί Ζολί, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Το μήνυμά μου προς τους Καναδούς ήταν σαφές από την αρχή της κρίσης στη Μέση Ανατολή: δεν είναι ώρα να ταξιδέψετε στον Λίβανο. Και για τους Καναδούς που βρίσκονται τώρα στον Λίβανο, ήρθε η ώρα να φύγετε όσο εξακολουθούν να πραγματοποιούνται εμπορικές πτήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μαρκ Κάρνεϊ καταγγέλλει την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ καταδίκασε την «παράνομη εισβολή» του Ισραήλ στον Λίβανο, υπογραμμίζοντας παραβίαση της κυριαρχίας και ακεραιότητάς του, ενώ τα σχόλιά του ευθυγραμμίζονται με ΕΕ και ΟΗΕ.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο: 11 νεκροί σύμφωνα με ΜΜΕ

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε πόλη του νότιου Λιβάνου στοίχισαν τη ζωή σε 11 άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά και δύο μέλη ιατρικού προσωπικού, ενώ τραυματίστηκαν πέντε ακόμα, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότο

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, σε ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με drones κατά ισραηλινών στρατιωτών.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Θα απελευθερωθούν πέντε Λιβανέζοι κρατούμενοι, ανακοίνωσε το γραφείο Πρωθυπουργού

Το Ισραήλ θα απελευθερώσει πέντε Λιβανέζους που συνελήφθησαν χωρίς διασυνδέσεις με μαχητικές οργανώσεις, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με τον Λίβανο για την επιστροφή λειψάνων απηχθέντων ηγετών εβραϊκών κοινοτήτων της δεκαετίας του '80.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Στήριξη Ελλάδας σε κυριαρχία και ευημερία του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο, υπογραμμίζοντας τις ισχυρές διμερείς σχέσεις και τη σημασία της επίσκεψης του Προέδρου Αούν για την εμβάθυνση της συνεργασίας.
Σημαία Χεζμπολάχ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολά: Απορρίπτει συμφωνία με Ισραήλ, δηλώνει ότι δεν παραδίδεται

Ο γγ της Χεζμπολά, Ναΐμ Κάσεμ, απέρριψε εκ νέου τη συμφωνία-πλαίσιο Λιβάνου-Ισραήλ που στηρίζουν οι ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η παράταξη δεν θα παραδοθεί ούτε θα αφοπλιστεί, παρά τα πλήγματα μετά τους πολέμους με το Ισραήλ.