ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:41
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης
Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης πραγματοποιούν εναέρια αποστολή, υποδεικνύοντας τεχνολογική πρόοδο στον στρατό.

Ρωσία: Πυρκαγιά σε πετρελαϊκές αποθήκες στη Ροστόφ μετά από επίθεση UAV

Το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε 5.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου και πως για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Αζόφ στη νότια ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε στην εφαρμογή Telegram ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας του Ροστόφ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε μέσω της Telegram ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε 5.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου και πως για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες πυροσβέστες και 21 μέσα πυρόσβεσης.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από την Ουκρανία. Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η στοχοθέτηση ρωσικών ενεργειακών, στρατιωτικών και μεταφορικών υποδομών υπονομεύει την πολεμική προσπάθεια της Μόσχας.

Η πόλη Αζόφ βρίσκεται επί του ποταμού Ντον και απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα από την Αζοφική Θάλασσα.

Στο μεταξύ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνάς της κατέστρεψαν και τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως τα 10 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία μπλοκάρει το 20ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά Ρωσίας

Ο ΥΠΕΞ Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως θα μπλοκάρει το 20ό πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, λόγω της διακοπής ροής ρωσικού πετρελαίου μέσω Droujba, τονίζοντας ότι όσο διαρκεί το μπλοκάρισμα, η Ουγγαρία θα μπλοκάρει σημαντικές αποφάσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τρεις ρωσικές πλατφόρμες στην Κασπία

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν τρεις ρωσικές πετρελαϊκές πλατφόρμες στην Κασπία Θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούνταν για στρατιωτικούς σκοπούς. Οι ζημιές από τα πλήγματα αξιολογούνται.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα Κιέβου σε διυλιστήριο Τουαπσέ και τερματικό Κρασνοντάρ

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως χτύπησε διυλιστήριο στην Τουαπσέ και τερματικό πετρελαίου στην Ταμάν του Κρασνοντάρ, προκαλώντας ζημιές σε μονάδες επεξεργασίας και δύο προβλήτες.