ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
σημαία του Μεξικού
Η εθνική σημαία του Μεξικού κυματίζει μπροστά σε μπλε φόντο.

Ο Βρετανός Πρέσβης στο Μεξικό απολύθηκε καθώς σημάδεψε με όπλο υπάλληλο

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα -δύο πολιτείες με ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος- όταν κοίταξε από το στόχαστρο του όπλου έναν συνάδελφο.

Ο Βρετανός πρέσβης στο Μεξικό απομακρύνθηκε αθόρυβα από τη θέση του, αφού σημάδεψε με όπλο επίθεσης έναν τοπικό υπάλληλο της πρεσβείας, όπως προέκυψε όταν πλάνα από το περιστατικό αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Τζον Μπέντζαμιν βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στο Ντουράνγκο και τη Σιναλόα -δύο πολιτείες με ισχυρές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος- όταν κοίταξε από το στόχαστρο του όπλου έναν συνάδελφο. Το πυροβόλο όπλο πιθανότατα ανήκε στην ασφάλεια που συνόδευε τον διπλωμάτη, ο οποίος απολύθηκε αμέσως μετά το περιστατικό τον Απρίλιο.

Το βίντεο κυκλοφόρησε από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο X. «Σε ένα πλαίσιο καθημερινών δολοφονιών στο Μεξικό από εμπόρους ναρκωτικών, τολμά να αστειεύεται», έγραψε ο λογαριασμός.

Ο 61χρονος Τζον Μπέντζαμιν δεν αναφέρεται πλέον ως πρέσβης στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης. Έγινε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μεξικό το 2021, ενώ προηγουμένως είχε αναλάβει θέσεις στη Χιλή, την Τουρκία, τη Γκάνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ σε μια καριέρα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Guardian για σχολιασμό, αλλά δήλωσε στους FT: «Είμαστε ενήμεροι για αυτό το περιστατικό και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Όπου προκύπτουν εσωτερικά ζητήματα, το FCDO διαθέτει ισχυρές διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπισή τους».

 
 
 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Μεξικό θα σταματήσει να στέλνει πετρέλαιο στην Κούβα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι το Μεξικό θα σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο στην Κούβα, μετά την απειλή του για πρόσθετους τελωνειακούς δασμούς σε όσες χώρες στέλνουν πετρέλαιο στο νησί, χαρακτηρίζοντάς το «αποτυχημένο κράτος».
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για τη σχέση Έπστιν-Μάντελσον ζητά ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ διέταξε πλήρη έρευνα για τους δεσμούς του Πίτερ Μάντελσον με τον Τζέφρι Έπστιν, εξετάζοντας επικοινωνίες την περίοδο 2008-2010, και ζήτησε πιθανή αποπομπή του Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκπρόσωπος Εργατικών: Σωστή η παραίτηση του Πίτερ Μάντελσον

Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα λόγω των νέων αποκαλύψεων για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπστιν, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει διαδικασία πειθαρχικού. Δεν ήθελε να φέρει περαιτέρω αμηχανία στο κόμμα.