ΓΔ: 2296.87 1.30% Τζίρος: 148.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:04:43
Γαλλική σημαία Παρίσι
Η γαλλική σημαία κυματίζει στο Παρίσι, μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

Αποτράπηκε επίθεση που σχεδίαζε Τσετσένος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» ανέφερε το υπουργείο.

Ένα σχέδιο επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης» με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποτράπηκε στο Σεντ Ετιέν, στην κεντροανατολική Γαλλία, από τις υπηρεσίες ασφαλείας που συνέλαβαν έναν νεαρό Τσετσένο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης» στο γαλλικό έδαφος, ανέφερε το υπουργείο.

Αυτή είναι «η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Με 320.000 θεατές θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης στο «Παρίσι 2024»

«Η ιδέα είναι ότι θα υπάρχουν 100.000 άνθρωποι στις χαμηλότερες πλατφόρμες», με πληρωμένα εισιτήρια και «περισσότεροι από 220.000 άνθρωποι στις υψηλές εξέδρες» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες από ένοπλη επίθεση στη Νίκαια

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης στη Νίκαια, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ από αυτοκίνητο και διέφυγαν. Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά προσωρινά. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: 41 συλλήψεις για σχέσεις με Φρουρούς της Επανάστασης

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 41 ατόμων με φερόμενους δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας και αντιμετώπισης πιθανών απειλών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Lafarge: Έφεση για την καταδίκη χρηματοδότησης τρομοκρατίας

Η Lafarge και επτά πρώην στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου του Μπρουνό Λαφόν, άσκησαν έφεση κατά της καταδίκης τους για χρηματοδότηση τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία το 2013-14, ανακοίνωσε το Εφετείο Παρισιού.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Το διαδίκτυο είναι σαν το φάρμακο, ευεργετικό αλλά και επικίνδυνο

Ο Μακρόν πρότεινε σε μαθητές να καθιερώσουν μια μέρα το μήνα χωρίς διαδίκτυο για αθλητισμό ή διάβασμα. Παρομοίασε το διαδίκτυο με φάρμακο που μπορεί να γίνει δηλητήριο και επιδιώκει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για κάτω των 15 ετών.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Εξουδετερώθηκαν οι τρεις δράστες επίθεσης στο προξενείο

Οι τουρκικές αρχές γνωστοποίησαν ότι οι τρεις δράστες της επίθεσης έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη εξουδετερώθηκαν, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Ερευνώνται οι διασυνδέσεις και το παρελθόν τους.