ΓΔ: 2138.14 0.26% Τζίρος: 241.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Μεταγωγή στο δικαστήριο του δράστη της απόπειρας κατά του Φίτσο στη Σλοβακία

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος επλήγη τις τέσσερις.

Ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έφτασε σήμερα στο ποινικό δικαστήριο του Πέζινοκ, βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα, το οποίο αναμένεται να δώσει εντολή για την προφυλάκισή του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος επλήγη τις τέσσερις. Η απόπειρα σημειώθηκε την ώρα που ο Φίτσο χαιρετούσε υποστηρικτές του έπειτα από κυβερνητική συνεδρίαση που έγινε στην πόλη Χαντλόβα, στην κεντρική Σλοβακία.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πέντε ωρών. Ο Φίτσο υποβλήθηκε εκ νέου χθες, Παρασκευή, σε δίωρη επέμβαση.

«Ο ασθενής έχει τώρα τις αισθήσεις του, η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή» δήλωσε χθες η Μίριαμ Λαπουνίκοβα, διευθύντρια του νοσοκομείου Ρούζβελτ της Μπάνσκα Μπίστριτσα, όπου νοσηλεύεται ο Φίτσο. Εισαγγελέας ζήτησε χθες την προφυλάκιση του υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: 21 χρόνια κάθειρξη στον δράστη της επίθεσης κατά του Φίτσο

Ο Γιουράι Τσίντουλα καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξης από σλοβακικό δικαστήριο, κρίθηκε ένοχος τρομοκρατίας επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο στη Χάντλοβα, τον Μάιο του 2024.
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος για δωροδοκία ο κεντρικός τραπεζίτης Σλοβακίας Πέτερ Καζίμιρ

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας κατηγορείται ότι δωροδόκησε φορολογικό υπάλληλο με 48.000 ευρώ με αντάλλαγμα την επίσπευση της επιστροφής ΦΠΑ για ορισμένες εταιρείες κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Οικονομικών.
Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Ελεύθεροι με όρους οι έξι για την υπόθεση βιασμού 17χρονης

Ολοκληρώθηκε η απολογία των έξι συλληφθέντων για υπόθεση ομαδικού βιασμού 17χρονης στα Χανιά. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση. Συνολικά στην υπόθεση έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσά τους ανήλικοι και γονείς.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τελλόγλειο ζητά νομικά τα έργα της δωρεάς Ζιώγα στη Θεσσαλονίκη

Στις 17 Ιουνίου 2026 εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Τελλογλείου Ιδρύματος κατά της Ελένης Ζιώγα, που ζητά την ανάκληση της δωρεάς συλλογής τέχνης της ίδιας και του συζύγου της στο Ίδρυμα το 2017.
Γιάννης Παναγόπουλος συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Παναγόπουλος: Σύντομα θα αποδείξω τη σκευωρία, δεν φοβάμαι τίποτα

Ο Γιάννης Παναγόπουλος καταγγέλλει νέες διαρροές με ψευδείς πληροφορίες και νομικίστικες κατασκευές εις βάρος του, προτού καν λάβει το πόρισμα ελέγχου, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει τελικά τις απαντήσεις.