ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Με νόμο του Ζελένσκι ορισμένοι κατάδικοι θα υπηρετούν στον στρατό

Ο αριθμός των μελών του ουκρανικού στρατού αποτελεί εδώ και καιρό ένα ζήτημα για τον στρατό, καθώς πολεμά έναν πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει σε ορισμένες κατηγορίες καταδίκων να υπηρετήσουν στον στρατό και να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας καθώς αυτή μάχεται για να κρατήσει τη γραμμή κατά των ρωσικών επιθέσεων στο βορειοανατοικό, ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Επίσης υπεγράφη ένας ξεχωριστός νόμος που προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες επιστράτευσης.

Ο αριθμός των μελών του ουκρανικού στρατού αποτελεί εδώ και καιρό ένα ζήτημα για τον στρατό, καθώς πολεμά έναν πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό. Το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο τους τελευταίους μήνες, ωθώντας τις αρχές να θεσπίσουν αυστηρότερα μέτρα για όσους αποφεύγουν τη στράτευση.

Ο νέος νόμος προβλέπει αποφυλάκιση υπό όρους σε καταδίκους που υπογράφουν σύμβαση για να ενταχθούν στον στρατό, μια κίνηση που ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα μπορούσε να δώσει 20.000 στρατιώτες στην ουκρανική πολεμική δύναμη.

Οι κατάδικοι για τα πιο σοβαρά εγκλήματα, όπως φόνος εκ προμελέτης δύο ή περισσότερων ατόμων, βιασμός και εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας, δεν θα επιτρέπεται να καταταγούν.

Ξεχωριστά, ο Ζελένσκι υπέγραψε νόμο που που προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα εις βάρος στρατιωτών που αποφεύγουν στη στράτευση μέχρι και 218 δολάρια. Ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ουκρανία είναι περίπου 560 δολάρια

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού θεωρείται από ορισμένους στρατιωτικούς αναλυτές ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ουκρανίας. Οι προμήθειες όπλων που έχουν καθυστερήσει σημαντικά, ιδιαίτερα από την Ουάσιγκτον, αναμένεται να φτάσουν σύντομα στην πρώτη γραμμή.

Η Ουκρανία έχει ήδη μειώσει την ηλικία επιστράτευσης από τα 27 στα 25. Το ανώτατο όριο είναι τα 60 έτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ξαναχτυπά το Κίεβο μετά από τριήμερη παύση επιθέσεων

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν ξανά στο Κίεβο τη νύχτα, με τουλάχιστον δύο νεκρούς και επτά τραυματίες. Εκρήξεις και πυκνοί καπνοί καταγράφηκαν, ενώ σε συναγερμό τέθηκε και η πολωνική αεροπορία.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια Τσορνομόρσκ και Ισμαήλ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν πλοίο με στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ και εγκαταστάσεις φόρτωσης στο λιμάνι Ισμαήλ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το πρακτορείο Interfax.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επιθέσεις σε τέσσερα πλοία με στρατιωτικό υλικό για την Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι έπληξε δύο φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου και ένα πλοίο κοντέινερ σε Τσορνομόρσκ και Οδησσό, που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση.
Έκρηξη σε εργοστάσιο
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία μετά από ουκρανική επίθεση

Επίθεση με ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Εντολή για επιθέσεις 1.000 drones ημερησίως κατά της Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι έδωσε εντολή για αύξηση των επιθέσεων με drones κατά της Ρωσίας στις 1.000 ημερησίως, από 300 που είναι τώρα, τονίζοντας πως πρόκειται για συγκεκριμένο στόχο που θα υλοποιηθεί σύντομα.