ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
fico robert
φώτο: AΠΕ - ΜΠΕ

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σλοβακίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στην πόλη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από άνδρα.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε μετά από μια συνεδρίαση της κυβέρνησης της Σλοβακίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά. Το TASR μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών.

Η πρόεδρος της Σλοβακίας δήλωσε συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Φίτσο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Χρειάζεται πολιτική αλλαγή στις επόμενες εκλογές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ηράκλειο, τόνισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στις επόμενες εκλογές, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για παρακμή του κράτους δικαίου και στηλιτεύοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές δράσεις για ανάπτυξη Μακεδονίας-Θράκης τονίζει ο Γκιουλέκας

Κυβερνητικό κλιμάκιο με τους Θ. Κοντογεώργη και Κ. Γκιουλέκα επισκέφθηκε την ΠΕ Πέλλας. Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε τις δράσεις για την ενίσχυση της Μακεδονίας και Θράκης, με έμφαση σε συνεργασίες και περιοδείες σε Βαλκάνια και τοπικά.
Κτήριο ρουμανικής βουλής
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Πτώση κυβέρνησης Μπολοζάν μετά από πρόταση δυσπιστίας

Η ρουμανική κυβέρνηση του Ίλιε Μπολοζάν ανετράπη μετά την υπερψήφιση πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, απειλώντας την οικονομική σταθερότητα και τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις της Ρουμανίας.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των εκτροπών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε άμεσες εκλογές και πολιτική αλλαγή, δεσμεύτηκε για έλεγχο δημόσιων δαπανών και τόνισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει πρώτο κόμμα. Εξήγησε επίσης την πιλοτική πρόταση 4ήμερης εργασίας για μεγάλες εταιρίες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η λύση είναι άμεσες εκλογές για νέα σελίδα στη χώρα

Ο Κ. Τσουκαλάς ζητά άμεσες εκλογές, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό για πρόωρη λήξη του "Σπίτι μου 2" χωρίς να απορροφηθούν πλήρως τα κονδύλια και σημειώνει πως η στεγαστική κρίση επιμένει με άνοδο ενοικίων 10,1% το 2025.