ΓΔ: 2289.33 0.97% Τζίρος: 117.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:05:43
Μπιλ Γκέιτς πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Η Μελίντα Γκέιτς αποσύρεται από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γκέιτς

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνιδρυτές ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2021, έπειτα από 27 χρόνια γάμου.

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από συμπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η τελευταία της ημέρα στο ίδρυμα θα είναι η 7η Ιουνίου.

Οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, συνιδρυτές ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς παγκοσμίως, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2021, έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Τότε είχαν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν μαζί το φιλανθρωπικό έργο τους.

Το ίδρυμα είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς παγκοσμίως όσον αφορά τη δημόσια υγεία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει μια επιχειρηματική προσέγγιση στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Κανένα σύστημα υγείας δεν επιβιώνει χωρίς το προσωπικό του

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά του Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή, κατηγορώντας τον για στοχοποίηση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, υποκρισία, συγκάλυψη σκανδάλων και απαξίωση του ΕΣΥ.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο τροπολογίες για νοσηλευτές στο ν/σ Ταμείου Καινοτομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την Υγεία: για τη σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού στο ΕΣΥ και για την αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας σε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του ΕΣΥ.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Οκτώ κρούσματα στελέχους Άνδεων έχουν καταγραφεί ως τώρα

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι στο ξέσπασμα χανταϊού στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius εντοπίστηκε το στέλεχος των Άνδεων, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα και 3 θάνατοι, με 8 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φάμελλου με ΠΟΕΝΠ: Στόχος κυβέρνησης τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει αύριο δύο τροπολογίες για τη σύσταση κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση ανθυγιεινού επιδόματος σε 300 ευρώ για όλους, ενώ ζητά 15.000 προσλήψεις νοσηλευτών και αύξηση δαπανών Υγείας.