ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Rishi Sunak, Vretania, Britain, Great Britain
Φωτο: Shutterstock

Ο Ρίσι Σούνακ επιμένει στις πολιτικές του παρά τις εκλογικές ήττες

Ενώ έχουν ακουστεί φωνές δυσαρέσκειας στο κόμμα του, ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται σταθερά πεπεισμένος ότι η διακυβέρνησή του είναι ο σωστός δρόμος για τους Τόρις και τη Βρετανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ υπερασπίστηκε την πολιτική του και προέτρεψε τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος να συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν παρά τις βαριές εκλογικές ήττες που προκάλεσε το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στους Τόρις στις δημοτικές εκλογές στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενώ έχουν ακουστεί φωνές δυσαρέσκειας στο κόμμα, ο Σούνακ φαίνεται σταθερά πεπεισμένος ότι η διακυβέρνησή του είναι ο σωστός δρόμος για τους Τόρις και τη Βρετανία. «Φυσικά, είμαι απογοητευμένος με τη ζημιά. Αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εξίσου σκληρά για να πολεμήσουμε τους Εργατικούς και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τη χώρα μας», δήλωσε ο Σούνακ.

Οι Εργατικοί κερδίζουν τις τοπικές εκλογές στο Λονδίνο, όπου ο δήμαρχος Σαντίκ Καν εξασφάλισε μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία στα West Midlands. Η ήττα στα West Midlands ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή για τους Συντηρητικούς, καθώς ήλπιζαν σε μια νίκη παρηγοριάς τουλάχιστον εκεί εν μέσω καταστροφικών αποτελεσμάτων στις τοπικές εκλογές σε άλλα μέρη της Βρετανίας.

Η Σιγιουλα Μπρειβερμαν, πρώην υπουργός Εσωτερικών των Τόρις, έσπευσε να κατηγορήσει για τις εκλογικές ήττες την Downing Street. Σε άρθρο της στις σελίδες της Daily Telegraph, έγραψε ότι η αλλαγή του Σούνακ δεν θα λύσει τα προβλήματα, αλλά πρόσθεσε: «Αυτός που πρέπει να μας βγάλει από αυτή την κρίση είναι ο πρωθυπουργός και είναι καιρός να πιάσει δουλειά και να βρει μια διέξοδο».

Ο νυν δήμαρχος των Τόρις στα West Midlands, Άντριου Στριτ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην στρίψει δεξιά και να συνεχίσει να ακολουθεί μια μετριοπαθή πολιτική πορεία, η οποία σύμφωνα με την Στριτ ήταν η συνταγή που θα επέτρεπε στους Τόρις να ανακτήσουν τις χαμένες ψήφους. «Σίγουρα δεν θα συνιστούσα μια τέτοια στροφή», είπε στο Sky News.

Οι εκλογές της 2ας Μαΐου έφεραν ήττα στους Συντηρητικούς σε όλη την Αγγλία και θρίαμβο για τους Εργατικούς, οι οποίοι εκτός από το Λονδίνο και τα West Midlands κέρδισαν επίσης στο Λίβερπουλ, το Νότιο Γιορκσάιρ, το Δυτικό Γιορκσάιρ και το Ευρύτερο Μάντσεστερ. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Εργατικοί κατέχουν την πρώτη θέση όσον αφορά τους κερδισμένους συμβούλους στην Αγγλία μετά την ψηφοφορία, ενώ οι Συντηρητικοί παραμένουν στην τρίτη θέση, καθώς και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φάρατζ ζητά εκλογές μετά την παραίτηση του Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία

Ο Νάιτζελ Φάρατζ της Reform UK ζήτησε άμεσες βουλευτικές εκλογές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, δηλώνοντας πως ήρθε η ώρα για νέα λαϊκή ετυμηγορία ενόψει της ήττας των Εργατικών στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ θα διεκδικήσει την ηγεσία σε κάθε εκλογική μάχη

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως αν υπάρξει ψηφοφορία για την ηγεσία των Εργατικών, θα είναι υποψήφιος, αν και θεωρεί ότι μια τέτοια διαδικασία δεν θα ωφελήσει τη χώρα. Τόνισε πως δεν έχει σκοπό να κάνει πίσω σε αυτή την πρόκληση.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμες εκλογές στο Μέικερφιλντ δοκιμάζουν το Εργατικό Κόμμα και Στάρμερ

Οι ψηφοφόροι της Μέικερφιλντ ψηφίζουν σήμερα σε κρίσιμη αναπληρωματική εκλογή, με μεγάλο ενδιαφέρον για το Εργατικό Κόμμα και τον πρωθυπουργό Στάρμερ. Η αναμέτρηση διεξάγεται μετά την παραίτηση του βουλευτή Τζος Σάιμονς.
Τόνι Μπλερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τόνι Μπλερ: Οι Εργατικοί να δώσουν βάρος στην πολιτική, όχι στα πρόσωπα

Ο Τόνι Μπλερ συμβουλεύει τους Εργατικούς να μην στραφούν αριστερότερα ούτε να ακυρώσουν το Brexit, αλλά να εστιάσουν σε πολιτικές θέσεις και να παραμένουν στο ριζοσπαστικό κέντρο, για να έχουν προοπτική εξουσίας.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ιστορική ήττα των Εργατικών και η αγανάκτηση των Βρετανών ψηφοφόρων

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, από εκλογικό θρίαμβο βρέθηκε σε βαριά ήττα στις πρόσφατες τοπικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παλεύει να διατηρήσει τη θέση του, με τους ψηφοφόρους να εκφράζουν έντονη απογοήτευση.