ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης

Οι Χούθι ισχυρίζονται πως κατέρριψαν αμερικανικό σκάφος drone

Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει επίσημα τους ισχυρισμούς των Χούθι. Ωστόσο, το CBS News επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, μεταδίδει ότι πράγματι έχει συντριβεί αμερικανικό UAV στην Υεμένη.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν επιτυχώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper των ΗΠΑ. Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Χούθι δείχνει πλάνα της φερόμενης κατάρριψης και τα συντρίμμια ενός κατεστραμένου UAV. Σύμφωνα με τους Χούθι, στόχευσαν το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με πύραυλο εδάφους-αέρος. Τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν φέρεται να καταγράφουν την εκτόξευση πυραύλου και την επακόλουθη καταστροφή του UAV. Στη συνέχεια του βίντεο, αντάρτης της ομάδας που μιλάει στην κάμερα διακρίνεται να φωνάζει το σύνθημα των Χούθι:

«Ο Θεός είναι ο μεγάλος, θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ, κατάρα στους Εβραίους, νίκη στο Ισλάμ». Το βίντεο δείχνει επιπλέον πλάνα από τα συντρίμμια του UAV, με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μέρη ενός MQ-9 Reaper και πως αυτό διασταυρώνεται και από τους σειριακούς αριθμούς που φαίνονται στο βίντεο. Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει επίσημα τους ισχυρισμούς των Χούθι. Ωστόσο, το CBS News επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, μεταδίδει ότι πράγματι έχει συντριβεί αμερικανικό UAV στην Υεμένη.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί Χούθι και Ιράν με αυστηρή στρατιωτική απάντηση

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι κατά σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων στην Υεμένη και προειδοποίησε και τα δύο μέρη με «σφοδρή στρατιωτική τιμωρία» σε νέα ανάρτησή του στο Truth Social.
Άλ Χουνταϊντά λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εντολή Χούθι να κλείσουν Ερυθρά σε επίθεση σε ιρανικές υποδομές

Το Ιράν ζήτησε από τους Χούθι να κλείσουν τη δίοδο προς την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ πλήξουν ενεργειακές του υποδομές, σύμφωνα με τρεις πηγές του Reuters, κάτι που θα μπορούσε να απειλήσει τον παγκόσμιο εφοδιασμό πετρελαίου.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εντείνει την πίεση στο στενό εισόδου προς Ερυθρά Θάλασσα

Το Ιράν, μετά τον έλεγχο στα Στενά Ορμούζ, απειλεί να κλείσει το στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ με τη βοήθεια των Χούθι, αυξάνοντας την πίεση στις ΗΠΑ και απειλώντας σοβαρές αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και την ενέργεια.
Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Ο αρχηγός των Χούθι απειλεί ότι «έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη»

Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι μαχητές τους είναι έτοιμοι να επέμβουν και να απαντήσουν άμεσα σε περίπτωση κλιμάκωσης, την έκτη μέρα του πολέμου ΗΠΑ–Ισραήλ κατά του Ιράν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Έκκληση Ρούμπιο για αυτοσυγκράτηση μεταξύ των αντιμαχόμενων

Ο Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση στη σύγκρουση της Υεμένης, αποφεύγοντας να πάρει θέση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ. Οι αυτονομιστές του Νότου επιμένουν στους στόχους τους, ζητώντας επανίδρυση του κράτους της Νότιας Υεμένης.