ΓΔ: 2687.91 -0.40% Τζίρος: 548.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:03

Orilina Properties: Αύξηση 26,7% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το 2023

Την 31/12/2023 το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιελάμβανε 16 ακίνητα κτιριακής επιφάνειας 69.948τμ. Η μέση σταθμισμένη διάρκεια μισθώσεων (WALT) ανέρχεται σήμερα σε 4 έτη, από 3,1 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η Orilina Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. (ο «Όμιλος») ανακοινώνει ότι το 2023 τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 26,7% σε σχέση με το 2022, ενώ παράλληλα διατήρησε αρνητικό επίπεδο καθαρών δανειακών υποχρεώσεων ως προς την αξία ακινήτων (-13,4% Net L.T.V).

Την 31/12/2023 το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιελάμβανε 16 ακίνητα κτιριακής επιφάνειας 69.948τμ. Η μέση σταθμισμένη διάρκεια μισθώσεων (WALT) ανέρχεται σήμερα σε 4 έτη, από 3,1 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Η πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών κατά τη χρήση 2023, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, ήταν η ακόλουθη:

  1. Έσοδα από μισθώματα: €6.107χιλ έναντι €5.640χιλ (+8,3%)
  2. Kέρδη αναπροσαρμογής εύλογης αξίας επενδύσεων: €7.382χιλ έναντι €4.839χιλ (+52,6%)
  3. Προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη(1 ): €11.452χιλ έναντι €8.695χιλ (+31,7%)
  4. Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μετά φόρων (1): €10.754χιλ έναντι €8.489χιλ (+26,7%)

Βασικοί Δείκτες

  • Μικτή Απόδοση Ακινήτων Εισοδήματος (Gross Yield): 7,0% (2022:6,8%)
  • Προσαρμοσμένη Εσωτερική Αξία Μετοχής (Adjusted NAV p.s.)(2) : €1,19 (2022:€1,15)
  • Κέρδη ανά Μετοχή (EPS): €0,094 (2022:€0,081)
  • Δείκτης Ρευστότητας (Current Ratio): 28x (2022:23x)
  • Oικοπεδική Eπιφάνεια (Land Area): 193.469τμ (2022:146.871τμ)

(1): Χωρίς την επίδραση του προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό λόγω εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών

(2): Χωρίς την επίδραση των μη ελεγχουσών συμμετοχών και λαμβάνοντας υπόψιν την αποτίμηση Αποθεμάτων σε Εύλογη Αξία

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

928 επενδυτικά σχέδια 3,1 δισ. ευρώ στηρίζονται από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Εγκρίθηκαν 928 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 3,1 δισ. ευρώ μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπως ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος. Οι επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν τουλάχιστον 15.000 θέσεις εργασίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στήριξη επιχειρήσεων - Μπρατάκος: Ανάγκη για περισσότερο πλούτο

Ο Κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα στήριξης των επιχειρήσεων, εντός των ορίων της οικονομίας, σε συνεδρίαση του ΕΒΕΑ. Ο Γ. Μπρατάκος ζήτησε σαφές σχέδιο για ενίσχυση παραγωγής και πλούτου.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στήριξη επιχειρηματικότητας και ευκαιρίες από τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της άμεσης επαφής με πολίτες και επιχειρήσεις και επανέλαβε τον στόχο αύξησης του εισοδήματος και της σύγκλισης της οικονομίας με την Ευρώπη, επισημαίνοντας τα οφέλη για την κοινωνία.
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κορκίδης: Όχι στη μάχη κατά του πληθωρισμού σε βάρος των ΜμΕ

Το ΕΒΕΠ προειδοποιεί ότι η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ σε περίοδο υψηλού ενεργειακού κόστους δημιουργεί επικίνδυνες πιέσεις, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επηρεάζοντας ρευστότητα, επενδύσεις και απασχόληση.
Μικρομεσαία επιχείρηση γραφείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Τα εμπόδια των ΜμΕ στις επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ΙΜΕ ΕΒΕΕ εξετάζει σε νέα μελέτη τα προβλήματα που συναντούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις επενδύσεις, αναλύοντας τις εμπειρίες τους και καταγράφοντας δυσκολίες που συχνά δεν φαίνονται στους επίσημους δείκτες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο γιος Τραμπ παραδέχεται χρηματοδότηση εορτών γάμου από Ρώσο επιχειρηματία

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του επιβεβαίωσαν ότι μέρος των γαμήλιων εορτασμών τους στις Μπαχάμες χρηματοδοτήθηκε από Ρώσο επιχειρηματία με δεσμούς με το Κρεμλίνο, μετά από σχετικό ρεπορτάζ της ProPublica.