ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ντ. Τραμπ: Επίθεση κατά της Αμερικής η δίκη μου στη Νέα Υόρκη

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας-πολιτικός κατήγγειλε για άλλη μια φορά την «πολιτική δίωξη» που υφίσταται από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που δικάζεται από ποινικό δικαστήριο εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του, χαρακτήρισε «επίθεση κατά της Αμερικής» τη δίκη του στη Νέα Υόρκη, η οποία καθιστά ακόμη πιο απρόβλεπτη τη «μονομαχία» του με τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά την άφιξή του στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας-πολιτικός κατήγγειλε για άλλη μια φορά την «πολιτική δίωξη» που υφίσταται από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια, ο 77χρονος Τραμπ, μπήκε στη δικαστική αίθουσα ακολουθώντας έναν από τους δικηγόρους του και κάθισε ανέκφραστος, πιάνοντας κουβέντα με τον νομικό του σύμβουλο, χωρίς να δώσει καμία σημασία στον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν κήρυξε την έναρξη της δίκης στις 10.00, τοπική ώρα, αφού καλημέρισε τον «κύριο Τραμπ», όπως τον αποκάλεσε. Αμέσως άρχισε να εξετάζει τα αιτήματα που έχει επιβάλει η υπεράσπιση και απέρριψε εκείνο με το οποίο του ζητούσαν να αυτοεξαιρεθεί. Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα του νομικού επιτελείου του Τραμπ να απομακρύνουν τον δικαστή από την υπόθεση, καθώς θεωρούν ότι συνιστά σύγκρουση συμφερόντων το γεγονός ότι η κόρη του εργάζεται για μια εταιρεία πολιτικών συμβούλων που έχει για πελάτες της Δημοκρατικούς.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την επιλογή των 12 ενόρκων και των 6 αναπληρωματικών τους, μεταξύ μιας ομάδας κατοίκων του Μανχάταν. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Donald Trump, USA, HPA
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπάθησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020

Σύμφωνα με τον ειδικό εισαγγελέα, οι πράξεις αυτές κατά συνέπεια δεν εμπίπτουν στην ευρεία ποινική ασυλία που αναγνωρίστηκε από το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο στον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ζητά έρευνα για τις τιμές καυσίμων και τις πρακτικές των πετρελαϊκών

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει αν οι πετρελαϊκές εταιρείες χειραγωγούν τις τιμές καυσίμων, καθώς παρά την αποκλιμάκωση του πολέμου στο Ιράν και τη μείωση των τιμών πετρελαίου, οι τιμές στα καύσιμα παραμένουν υψηλές.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Διευρύνονται οι συμμαχίες του Ντ. Τραμπ στη Λατινική Αμερική

Η νίκη του Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια στην Κολομβία θεωρείται νέα επιτυχία της πολιτικής Τραμπ στη Λατινική Αμερική, όπου πολλές χώρες έχουν στραφεί δεξιά μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτεται τον δικηγόρο του, Τοντ Μπλανς, για υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στον μόνιμο διορισμό του Τοντ Μπλανς ως υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ήδη ασκεί τα καθήκοντα προσωρινά μετά την απόλυση της Παμ Μπόντι τον Απρίλιο.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανή η μονιμοποίηση του προσωρινού Υπ. Δικαιοσύνης, λέει ο Μπάιντεν

Ο Τραμπ εξέφρασε στήριξη στον Τοντ Μπλανς για τη μόνιμη θέση υπουργού Δικαιοσύνης, δηλώνοντας πως κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο διορισμός του ωστόσο θα χρειαστεί την έγκριση της Γερουσίας, χωρίς να διευκρινίσει πότε θα γίνει η πρόταση.
Καπιτώλιο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τα κονδύλια για σχέδια του Τραμπ

Ο Τραμπ μπορεί να αντιμετωπίσει ήττα από Ρεπουμπλικάνους, που ίσως απορρίψουν χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού του Λευκού Οίκου και περιορίσουν το ταμείο αποζημίωσης θυμάτων εικαζόμενης κακοδικίας, ενόψει ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.