ΓΔ: 2485.1 0.37% Τζίρος: 15.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:01:01
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Γαλλία: Απεβίωσε ο 15χρονος που ξυλοκοπήθηκε κοντά στο σχολείο του

«Θα σταθούμε αδιάλλακτοι μπροστά σε κάθε μορφή βίας», δήλωσε πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, στο Παρίσι.

Ο 15χρονος έφηβος που δέχθηκε άγρια επίθεση από πολλά άτομα χθες, στην έξοδο του σχολείου του στο Βιρί-Σατιγιόν, στην περιοχή του Παρισιού, απεβίωσε σήμερα, νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Εβρί σε ένα δελτίο τύπου.

Η έρευνα, που ξεκίνησε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφορά πλέον τις «κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ομαδικής επίθεσης στα περίχωρα ενός σχολικού συγκροτήματος», επισημαίνει ο εισαγγελέας Γκρεγκουάρ Ντουλέν.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστούν οι συνθήκες των εγκληματικών αυτών γεγονότων και να επιτραπεί η σύλληψη των αυτουργών», προστίθεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Έχοντας δεχθεί «βίαιη επίθεση από πολλά άτομα», ο έφηβος «βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος από έναν περαστικό σε έναν δρόμο που βρίσκεται κοντά στο γυμνάσιό του».

Το θύμα, που υποβλήθηκε «επειγόντως σε επέμβαση» κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, απεβίωσε νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Σήμερα επικρατεί συγκίνηση στο σχολείο, που βρίσκεται σε αυτό το λαϊκό προάστιο στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου ο 15χρονος Σαμσεντίν ήταν μαθητής της τρίτης γυμνασίου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Θα σταθούμε αδιάλλακτοι μπροστά σε κάθε μορφή βίας», δήλωσε πριν από την ανακοίνωση του θανάτου του παιδιού ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα, στο Παρίσι.

Το σχολείο «πρέπει να παραμείνει ένα άδυτο» μπροστά σε «ένα είδος ασυγκράτητης βίας μεταξύ των εφήβων μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Το διαδίκτυο είναι σαν το φάρμακο, ευεργετικό αλλά και επικίνδυνο

Ο Μακρόν πρότεινε σε μαθητές να καθιερώσουν μια μέρα το μήνα χωρίς διαδίκτυο για αθλητισμό ή διάβασμα. Παρομοίασε το διαδίκτυο με φάρμακο που μπορεί να γίνει δηλητήριο και επιδιώκει πανευρωπαϊκή απαγόρευση για κάτω των 15 ετών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Περισσότερος αθλητισμός, λιγότερες οθόνες για μαθητές

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά νέα μέτρα στη Γαλλία για ρύθμιση βιντεοπαιχνιδιών, τεχνητής νοημοσύνης και αλγορίθμων, ενώ στηρίζει τη μείωση ωρών διδασκαλίας και περισσότερες διακοπές για να ασχολούνται οι μαθητές με αθλητισμό και πολιτισμό.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ισπανία απορρίπτουν τα "κέντρα επιστροφών" για μετανάστες

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως η Γαλλία δεν θα ιδρύσει Κέντρα Επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ, θεωρώντας τα μη αποτελεσματικά και αντίθετα στις ευρωπαϊκές αξίες, αν και σέβεται άλλες χώρες που ακολουθούν αυτή την πολιτική.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Οι Ευρωπαίοι να συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες για Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμμετέχουν σε κάθε διαπραγμάτευση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και πως ο Αντόνιο Κόστα ίσως έχει ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες, εφόσον αυτό διευκρινιστεί.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν ήταν αυθόρμητη, αλλά στη σωστή κατεύθυνση

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν «αυθόρμητη αλλά σωστή», αμφισβητώντας το τέλος του πολέμου. Τόνισε τη στήριξη στη διπλωματία, στον Λίβανο και την ασφάλεια Ορμούζ, καλώντας το Ισραήλ σε υπευθυνότητα.