ΓΔ: 2035.21 -1.46% Τζίρος: 373.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού
Σύγχρονη φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού σε αποστολή στη θάλασσα.

Συνεχίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις τα πλήγματα κατά των θέσεων των Χούθι

«Τη 10η Φεβρουαρίου, μεταξύ 16.00 και 17.00 ώρα Σαναά, (οι αμερικανικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν με επιτυχία πλήγματα αυτοάμυνας», ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Centcom.

Ότι διεξήγαγαν χθες νέα πλήγματα εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι ήταν έτοιμοι, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ. «Τη 10η Φεβρουαρίου, μεταξύ 16.00 και 17.00 ώρα Σαναά, (οι αμερικανικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν με επιτυχία πλήγματα αυτοάμυνας», ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Centcom.

Τα πλήγματα διεξήχθησαν βόρεια της πόλης Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη και στοχοθέτησαν δύο ναυτικά ντρόουν, όπως και τρία κινητά συστήματα πυραύλων κατά πλοίων «που ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσσα», διευκρινίζει το δελτίο τύπου. Η «Centcom αναγνώρισε αυτούς τους πυραύλους σε περιοχές της Υεμένης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Χούθι και καθόρισε ότι αντιπροσωπεύουν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή».

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι Al-Masirah έκανε λόγο χθες το βράδυ για τρία πλήγματα στον τομέα αλ Σαλίφ, κοντά στη Χοντέιντα. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή άκουσε σειρά ισχυρών εκρήξεων. Χθες 17 αντάρτες είχαν σκοτωθεί, επίσης από πλήγματα των αμερικανικών δυνάμεων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για πρόοδο με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες νέο σχέδιο 21 σημείων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Γάζα, εν μέσω εντεινόμενων επιχειρήσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Η στρατιωτική λύση δεν αρκεί για την εξάρθρωση της Χαμάς

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους δεν αναιρεί τη μνήμη της επίθεσης της Χαμάς. Τόνισε στην κοινή του δήλωση με τον Τραμπ ότι η στρατιωτική λύση δεν αρκεί για την ήττα της Χαμάς στη Γάζα.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος σήμερα αναμένεται το Λονδίνο

Η Βρετανία αναμένεται να αναγνωρίσει σήμερα το κράτος της Παλαιστίνης, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ. Την απόφαση αναμένεται να επικυρώσει ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ λόγω της επιδείνωσης στη Γάζα.