ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

«Θρίλερ» στην Ταϊλάνδη με «μολυσμένο» κρουαζιερόπλοιο

Το κρουαζιερόπλοιο Westerdam έχει ήδη λάβει αρνητικές απαντήσει από τουλάχιστον τρία ακόμα λιμάνια λόγω του φόβου εξάπλωσης του κοροναϊού. Ανησυχία για τους 2.257 επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου που συμπληρώνουν δύο εβδομάδες στη θάλασσα.

Η Ταϊλάνδη προστέθηκε στη λίστα των χωρών που υπό τον φόβο εξάπλωσης του κοροναϊού, δεν επιτρέπει σε κρουαζιερόπλοιο της Holland America Line να προσεγγίσει τα λιμάνια της προκαλώντας ανησυχία για τους 2.257 επιβάτες και το πλήρωμα που συμπληρώνουν δύο εβδομάδες στη θάλασσα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Υπό το φόβο ότι οι επιβάτες του Westerdam έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό, ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούν ανακοίνωσε στο Facebook ότι οι αρχές θα αρνηθούν στο κρουαζιερόπλοιο την προσάραξη σε λιμάνι της Μπανγκόκ. 

Η εταιρεία, που ανήκει στην Carnival Corp, με έδρα το Μαϊάμι, είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα πως οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν στην Μπανγκόνγκ τη 13η Φεβρουαρίου (μεθαύριο Πέμπτη) και είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ενδεχόμενο κάποιος από τους επιβαίνοντες να είναι φορέας του 2019-nCoV.

Το κρουαζιερόπλοιο έχει ήδη λάβει αρνητικές απαντήσει από τουλάχιστον τρία ακόμα λιμάνια. Το Γκουάμ, η Μανίλα και το Γιοκοχάμα αρνήθηκαν να το δεχθούν εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τον ιό, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους στο Wuhan της Κίνας. 

Η καραντίνα των κρουαζιερόπλοιων είναι μία από τις τελευταίες προσπάθειες κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να περιορίσουν το ξέσπασμα. Υπενθυμίζεται ότι και το Diamond Princess της Carnival και οι 3.700 επιβάτες του βρίσκονται σε απομόνωση στο λιμάνι της Γιοκοχάμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης Μπατζρακιτιγιάμπα στα 47, μετά από κώμα

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η πριγκίπισσα της Ταϊλάνδης Μπατζρακιτιγιάμπα Μαχιντόλ, έπειτα από τέσσερα χρόνια σε κώμα ύστερα από καρδιακό επεισόδιο το 2022. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Μεγάλο Παλάτι.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Προειδοποίηση για χαμηλά επίπεδα άσκησης στους νέους

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ένας στους τέσσερις εφήβους δεν ασκήθηκε ούτε μία ώρα την περασμένη εβδομάδα. Η μελέτη σε 140 χώρες δείχνει ότι 240 εκατομμύρια νέοι 11-17 ετών δεν έκαναν επαρκή σωματική δραστηριότητα.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης

Το πλήρως ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, επιθεωρώντας τους νέους χώρους και συνομιλώντας με ασθενείς, μετά την ολοκλήρωση της πλήρους αναβάθμισης με πόρους από το "Ελλάδα 2.0".
ΕΚΑΒ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΕΘΑ: 134 αεροδιακομιδές ασθενών από Ένοπλες Δυνάμεις τον Οκτώβριο

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν 134 αεροδιακομιδές με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων: 108 από την Πολεμική Αεροπορία (167 ασθενείς, 7 μοσχεύματα) και 26 από τον Στρατό Ξηράς (38 ασθενείς).
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Ο Έμπολα αναδεικνύει την ανάγκη συνθήκης για τις πανδημίες

Η έξαρση επιδημιών όπως ο Έμπολα στο Κονγκό αναδεικνύει την ανάγκη διεθνούς συμφωνίας για πανδημίες, τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, καλώντας τις χώρες να ξεπεράσουν διαφωνίες και να προστατέψουν τους πληθυσμούς.