ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κάρολος Γ΄ χαμογελαστός
Φωτο: ΑΠΕ

Ο βασιλιάς Κάρολος τα πηγαίνει καλά μετά την επέμβαση στον προστάτη

«Ο μεγαλειότατος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις θερμές ευχές τους την τελευταία εβδομάδα και είναι χαρούμενος καθώς έμαθε ότι η διάγνωσή του έχει έναν θετικό αντίκτυπο στη δημόσια ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας», επισήμανε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος τα πηγαίνει καλά, αφότου υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη θεραπεία για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, είπε μια πηγή από τα ανάκτορα, έπειτα από την εισαγωγή του στο ίδιο νοσοκομείο, όπου η νύφη του Κέιτ αναρρώνει από μια επέμβαση.

Τον βασιλιά συνόδευσε η σύζυγός του βασίλισσα Καμίλα στην ιδιωτική London Clinic, στο δυτικό Λονδίνο, όπου η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας επίσης νοσηλεύεται, αφότου υποβλήθηκε σε μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Χαμογελώντας η Καμίλα είπε πως ο Κάρολος είναι «καλά», όταν αποχώρησε κάποιες ώρες αργότερα και μια βασιλική πηγή επιβεβαίωσε πως η επέμβαση πραγματοποιήθηκε και ότι ο βασιλιάς τα πάει καλά.

«Ο μεγαλειότατος θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις θερμές ευχές τους την τελευταία εβδομάδα και είναι χαρούμενος καθώς έμαθε ότι η διάγνωσή του έχει έναν θετικό αντίκτυπο στη δημόσια ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας», επισήμανε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ σε μια ανακοίνωσε που εξέδωσε νωρίτερα.

Η κρατική Αρχή Εθνικής Υγείας (National Health Service- NHS) ανέφερε πως καταγράφηκε αύξηση 1.000% των επισκέψεων στον ιστότοπό της, όπου δίνονται συμβουλές για την υπερπλασία του προστάτη αφότου αποκαλύφθηκε η διάγνωση του Καρόλου.

Η πριγκίπισσα Κέιτ, σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του διαδόχου του θρόνου, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά, η οποία πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία» στις 16 Ιανουαρίου. Η 42χρονη πριγκίπισσα, άκρως δημοφιλής, ανέστειλε τις δημόσιες υποχρεώσεις της έως το Πάσχα.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, ο βασιλιάς την επισκέφθηκε προτού υποβληθεί στην επέμβαση για τον προστάτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: 23 εκατ. ευρώ στη ΛΔ Κονγκό για τον περιορισμό του Έμπολα

Η Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο 23 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, όπου υπάρχουν 600 ύποπτα κρούσματα, 139 ύποπτοι θάνατοι και 51 επιβεβαιωμένα. Δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στη γειτονική Ουγκάντα.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Συγχαρητήρια στην Κοπεγχάγη για τη συμφωνία της Γροιλανδίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ συνεχάρη τη Δανή ομόλογό του για τη συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της περιοχής για την ευρωατλαντική ασφάλεια.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Χάρι μετά την επιστροφή

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε δημόσια στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της οικογένειάς του στη Βρετανία, μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση και παρευρισκόμενος στα βραβεία Invictus Spirit Awards.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα: Θα μπορούσαν να αποφευχθούν θάνατοι βρεφών στο νοσοκομείο της Λούσι Λέτμπι

Δημόσια έρευνα για τη Λούσι Λέτμπι διαπιστώνει ότι θάνατοι νεογνών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας, καταλογίζοντας πλήρη αποτυχία προστασίας και δυσλειτουργίες στη διοίκηση του νοσοκομείου.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέθανε ο πατέρας του πρωθυπουργού Άντι Μπέρναμ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ακύρωσε τις υποχρεώσεις του λόγω του θανάτου του πατέρα του από Αλτσχάιμερ, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Μπέρναμ είχε μιλήσει συχνά για την ασθένεια και τα προβλήματα κοινωνικής πρόνοιας.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται η πίεση στο Λονδίνο από τους ηγέτες για ανεξαρτησία

Οι ηγέτες Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας συναντώνται στο Κάρντιφ, επιδιώκοντας την ανεξαρτησία των περιοχών τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια πρωτοφανή σύνοδο με πολιτικούς πρωθυπουργούς υπέρ της αυτοδιάθεσης.