ΓΔ: 2266.56 -0.55% Τζίρος: 122.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:36:43
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμο 32 εκατ. στην Amazon στη Γαλλία για παρακολούθηση εργαζομένων

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή εκτίμησε σε ανακοίνωσή της ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει το επιμελητειακό δίκτυο της Amazon στη Γαλλία αποτελεί «ένα υπερβολικό σύστημα παρακολούθησης της δραστηριότητας και της απόδοσής τους».

Η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) της Γαλλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους 32 εκατ. ευρώ στην Amazon France Logistique (AFL) για «το σύστημα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων και της απόδοσης των εργαζομένων της», το οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικά παρεμβατικό».

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή εκτίμησε σε ανακοίνωσή της ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνει το επιμελητειακό δίκτυο της Amazon στη Γαλλία μέσω των σκάνερ που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες για την επεξεργασία των δεμάτων αποτελεί «ένα υπερβολικό σύστημα παρακολούθησης της δραστηριότητας και της απόδοσής τους».

Τα σκάνερ αυτά καταγράφουν τον χρόνο αδράνειας των εργαζομένων, αλλά και «με ακρίβεια δευτερολέπτου» τον ρυθμό με τον οποίο διαχειρίζονται τα δέματα, σημείωσε η Cnil. Παράλληλα τα σκάνερ καταγράφουν τον χρόνο που περνά «από τη στιγμή που ο εργαζόμενος ‘χτυπά κάρτα’ στην είσοδο» ως την ώρα που σκανάρει το πρώτο δέμα, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Η Cnil εκτίμησε ότι το σύστημα αυτό αναγκάζει τους εργαζόμενους να δικαιολογούν κάθε διακοπή, ακόμη «και τριών ή τεσσάρων λεπτών», στη λειτουργία των σκάνερ τους, ασκώντας τους «συνεχή πίεση».

«Διαφωνούμε βαθιά με τα συμπεράσματα της Cnil, τα οποία βασίζονται σε λάθος στοιχεία και διατηρούμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση», αντέδρασε εκπρόσωπος της Amazon σε ανακοίνωσή του.

Η εταιρεία έχει διορία δύο μηνών να υποβάλει έφεση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

παράθυρο με βιβλίο
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της Ζιζέλ Πελικό, «Ύμνος στη ζωή»

Η Ζιζέλ Πελικό, θύμα ομαδικών βιασμών από τον σύζυγό της, κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της, περιγράφοντας τη φρίκη που βίωσε και γιατί επέλεξε δημόσια δίκη, συμβάλλοντας στον αγώνα κατά της σεξουαλικής βίας στη Γαλλία.
Μαχητικό Mirage 2000-5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση Orion 2026

Η Πολεμική Αεροπορία έλαβε μέρος στην άσκηση «Orion 2026» στη Γαλλία, με 4 Mirage 2000-5 και προσωπικό της 331 Μοίρας. Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αποστολές που κάλυψαν όλες τις αεροπορικές επιχειρήσεις.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Πρώιμες συνομιλίες Μερτς - Μακρόν για ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή

Οι συνομιλίες Μερτς-Μακρόν για ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν στοχεύουν στη μείωση του ρόλου των ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, τονίζοντας συνεργασία και ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής ασπίδας.
διαδήλωση με γαλλικές σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πολιτική ένταση μετά τον θάνατο 23χρονου φοιτητή σε συγκρούσεις

Ένταση στη Γαλλία μετά τον θάνατο 23χρονου φοιτητή στη Λυών, ύστερα από συγκρούσεις ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων. Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση, ενώ ο πρόεδρος Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό.